Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

DE ANDESREGIO

Door de langgerekte smalle Andesregio loopt 1 belangrijke weg: de Panamericana. Als je aankomt in Quito – veel buitenlandse vluchten gaan naar Quito, maken dan een binnenlandse vlucht naar Guayaquil om van daaruit terug te vliegen – kan je best eerst het noordelijke gebied van Otavalo en/of het nevelwoud van Mindo verkennen om daarna over land zuidwaarts te reizen.

Op de weg naar het Zuiden kan je Cotopaxi bezoeken (de vulkaan, de markten en het Quilotoa-meer) om dan via Riobamba (de Chimborazo-vulkaan) en/of Guamote (de donderdagmarkt en de dorpjes) via Ingapirca (de Inca-ruines) naar Cuenca (de koloniale stad en het meer van Cajas) te rijden. Je kan onderweg van die route afwijken om het leuke stadje Baños te bezoeken of ook Chugchilan en Zumbahua met zijn mooie inheemse dorpen. Vanuit Cuenca ben je dan snel in Guayaquil van waaruit je ofwel naar Galapagos vliegt, ofwel de zuidelijke kust bezoekt, ofwel huiswaarts vliegt.

Meer info over de hotels in de Andes, excursies in de Andes-regio of over de Nationale Parken vind je hieronder

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE ANDES

Het beste van BAÑOS

Het beste van CHIMBORAZO

Het beste van COTOPAXI

Het beste van CUENCA

Het beste van GUAMOTE

Het beste van MINDO

Het beste van OTAVALO

Het beste van PAPALLACTA

Het beste van QUITO

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!