Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Ilinizas

LIGGING: Andes

Oppervlakte 150 000 /

tussen 2800 en 4210 meter hoogte /

beschermd sinds 1996

FOTOGALERIJ

Dit reservaat is een geschikt gebied voor wandeltochten.
Tot het reservaat behoort de tweelingberg Ilinizas: Iliniza Sur is Ecuadors zesde berg met 5 248 meter. Iliniza Norte komt op de achtste plaats met 5 126 meter. De beklimming van de Illiniza Norte is doenbaar voor amateurs (de top is sneeuwvrij), maar niet zonder gevaar. De Iliniza Sur heeft steile ijswanden en is alleen voor ervaren klimmers. De Ilinizas liggen in het noordelijke deel van het park. Dat is toegankelijk vanuit El Chaupi, een dorpje ten zuiden van Machachi. De ingang van het park bedraagt 5 USD. Er is een berghut met plaats voor 18 mensen met toegang vanuit El Chaupi.
Ook de bekende laguna Quilotoa is een deel van het reservaat. Dit mooie Andes-meer bevindt zich in het zuidelijke deel van het park. Er zijn veel mogelijkheden tot wandeltochten rond het Quilotoa-meer.
Het meer is toegankelijk vanuit Latacunga. De meest gebruikte weg is via Zumbahua (rechtsaf op de weg van Latacunga naar Quevedo). Er zijn vele mogelijkheden tot overnachten in de streek en de zichten op de indianendorpen en het meer zijn fenomenaal.

Voor meer info over het beklimmen van de Illinizas zie ons hoofdstuk “bergbeklimmen”

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!