Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Ilinizas

Ilinizas

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

150 000 has

HOOGTE:

tussen 2800 en 4210 mt

BESCHERMD SINDS:

1996

Dit reservaat is een geschikt gebied voor wandeltochten.
Tot het reservaat behoort de tweelingberg Ilinizas: Iliniza Sur is Ecuadors zesde berg met 5 248 meter. Iliniza Norte komt op de achtste plaats met 5 126 meter. De beklimming van de Illiniza Norte is doenbaar voor amateurs (de top is sneeuwvrij), maar niet zonder gevaar. De Iliniza Sur heeft steile ijswanden en is alleen voor ervaren klimmers. De Ilinizas liggen in het noordelijke deel van het park. Dat is toegankelijk vanuit El Chaupi, een dorpje ten zuiden van Machachi. De ingang van het park bedraagt 5 USD. Er is een berghut met plaats voor 18 mensen met toegang vanuit El Chaupi.
Ook de bekende laguna Quilotoa is een deel van het reservaat. Dit mooie Andes-meer bevindt zich in het zuidelijke deel van het park. Er zijn veel mogelijkheden tot wandeltochten rond het Quilotoa-meer.
Het meer is toegankelijk vanuit Latacunga. De meest gebruikte weg is via Zumbahua (rechtsaf op de weg van Latacunga naar Quevedo). Er zijn vele mogelijkheden tot overnachten in de streek en de zichten op de indianendorpen en het meer zijn fenomenaal.

Voor meer info over het beklimmen van de Illinizas zie ons hoofdstuk “bergbeklimmen”

FOTOGALERIJ