Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

ONTDEK
DE GALAPAGOS EILANDEN

GALAPAGOS: EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Ga je op reis naar Ecuador bezoek dan ook de Galapagos eilanden. Maak een cruise tussen de eilanden of ga er op hotel. De eilanden zijn uniek in de wereld!

Zoals Charles Darwin al schreef: “de natuurlijke geschiedenis van deze eilanden is zeer bijzonder – Galapagos lijkt wel een kleine wereld op zichzelf”.
De eilanden zijn gekend voor de onbevreesde omgang van de dieren met de mens: je kan hier snorkelen met pinguins en zeeleeuwen, je ziet 200 kilo zware schildpadden door cactuswouden waden en je geniet in close-up van blauwvoetige jan-van-genten en fregatvogels.

De Ecuadoraanse regeringen maakten er steeds werk van om het broze ecologische evenwicht van de eilanden te vrijwaren. Galapagos is al sinds 1959 erkend als Nationaal Park. Sinds 1981 staan de eilanden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is de oceaan er omheen tot reservaat uitgeroepen.

Bezoek je tijdens je reis naar Ecuador ook de Galapagos eilanden dan kan dat al dan niet aansluitend bij een bezoek aan het vasteland.

Bezoek Galapagos vanop een CRUISESCHIP

De meeste mensen bezoeken de Galapagos-eilanden vanop een klein cruiseschip. Er varen een 80-tal cruiseschepen hun vaste routes tussen de eilanden. En er zijn verschillende types en luxe-klassen tussen de schepen.

Bekijk onze uitgebreide keuze schepen. We helpen je kiezen tussen catamarans, zeilschepen, grote en kleine schepen… 

Bezoek Galapagos vanuit een HOTEL

Je kan de Galapagos eilanden ook bezoeken met overnachtingen op hotel.
Er zijn 4 bewoonde eilanden in Galapagos: Santa Cruz, San Cristobal, Santa Isabela en Floreana.

Hier vind je hotels van verschillende klassen.
Swimming Pool, Finch Bay Hotel, Galapagos - Ecuador

INFO OVER DE EILANDEN

Deze vulkanische eilanden zijn in de loop van de geschiedenis nooit met het vasteland verbonden geweest. Toch zijn dieren en planten op verschillende manieren naar hier kunnen migreren. Door zich aan te passen aan de lokale omstandigheden, evolueerden ze verschillend van hun continentale voorouders.

Omdat er nooit grote zoogdieren aan land kwamen, waren de reptielen dominant. De eilanden waren onbewoond tot 1535: de dieren hebben vandaag nog steeds zeer weinig instinctieve angst van de mens.

PRACTISCHE INFO OVER GALAPAGOS

Wil je meer weten over de praktische zaken bij een bezoek aan Galapagos klik dan hieronder.

Je vindt er informatie over het klimaat (wanneer bezoek je best de eilanden …), de toegang tot het Nationale Park en de kwaliteit van de gidsen. Ook de vluchten van het vasteland naar de eilanden worden hier ook bekeken.