Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

HET AMAZONEWOUD

Je hebt het Lage Amazonewoud, met een aantal erg mooie lodges – paradijsjes voor de natuurliefhebber – die bijna allen in de Natuurparken Yasuní en Cuyabeno liggen en die bereikbaar zijn na een korte vlucht vanuit Quito (naar Coca of naar Lago Agrio) en daarna enkele uren varen met een grote motorkano.

En je hebt ook de mooie maar prijzige riviercruises: langs de Rio Napo varen sinds enkele jaren enkele luxe-schepen die riviercruises aanbieden. Je slaapt en eet op het schip en maakt onderweg excursies in het woud.

En dan heb je het hoger gelegen Amazonewoud, waar je vanuit de Andes gemakkelijk met de wagen geraakt. Dit gebied is minder interessant voor de natuurliefhebber, maar is geschikter om als gezin te bezoeken: de lodges hebben zwembaden, er zijn naast de excursies in het woud ook mogelijkheden tot rafting, canyoning, etc. Het gebied rond Tena (Archidona, Mishualli) heeft mooie hotels. Wil je daar naartoe dan maak je best volgende lus: Quito – Papallacta – Baeza – Tena – Puyo – Baños (of omgekeerd). Vanuit Baños reis je door de Andes verder zuidwaarts.

Meer info over de lodges en riviercruises in het Amazonewoud vind je hieronder.

DE BESTE LODGES VAN HET LAGERE AMAZONEWOUD

DE BESTE LODGES VAN HET HOGERE AMAZONEWOUD

DE BESTE RIVIERCRUISES IN HET AMAZONEWOUD

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!