Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

HET AMAZONEWOUD

Foto Napo Wildlife Center

HET AMAZONEWOUD

Je hebt het Lage Amazonewoud, met een aantal erg mooie lodges – paradijsjes voor de natuurliefhebber – die bijna allen in de Natuurparken Yasuní en Cuyabeno liggen en die bereikbaar zijn na een korte vlucht vanuit Quito (naar Coca of naar Lago Agrio) en daarna enkele uren varen met een grote motorkano.

En je hebt ook de mooie maar prijzige riviercruises: langs de Rio Napo varen sinds enkele jaren enkele luxe-schepen die riviercruises aanbieden. Je slaapt en eet op het schip en maakt onderweg excursies in het woud.

En dan heb je het hoger gelegen Amazonewoud, waar je vanuit de Andes gemakkelijk met de wagen geraakt. Dit gebied is minder interessant voor de natuurliefhebber, maar is geschikter om als gezin te bezoeken: de lodges hebben zwembaden, er zijn naast de excursies in het woud ook mogelijkheden tot rafting, canyoning, etc. Het gebied rond Tena (Archidona, Mishualli) heeft mooie hotels. Wil je daar naartoe dan maak je best volgende lus: Quito – Papallacta – Baeza – Tena – Puyo – Baños (of omgekeerd). Vanuit Baños reis je door de Andes verder zuidwaarts.

Meer info over de lodges en riviercruises in het Amazonewoud vind je hieronder.