Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Cuyabeno

LIGGING: Amazone

Oppervlakte 603 000 /

tussen 200 en 280 meter hoogte /

beschermd sinds 1979

FOTOGALERIJ

Het Cuyabeno reservaat beschermt een zeer breed spectrum van ecosystemen. Dit gebied bestaat uit rivieren en meren, moerassen en ondergelopen bossen. Je vindt er ook iets hoger gelegen vlaktes en wat heuvelachtiger gebied.

Specifiek voor dit reservaat is de overvloed aan ondiepe meren, die als spiegels van modder en water tussen de wouden liggen. Gedurende twee maanden drogen ze ieder jaar uit, om daarna terug onder te lopen door de rivieren Cuyabeno en Lagarto. Deze laatste rivier zet zowat 10 000 has onder water en reikt tot aan de grens met Peru. In de meren huist veel dierenleven zoals rivierdolfijnen, lamantijnen, otters en een verscheidenheid van vis, van kleine sardines tot de meerval, die kan groeien tot meer dan 1,70 cm en 75 kg weegt. Je vindt er piranha’s, kaaimannen en anaconda’s. Het bekken van de Rio Napo heeft meer vissoorten dan enig ander bassin in de wereld van zijn omvang. Op de dicht begroeide oevers vind je apen, tapirs en poema’s. Er leven honderden verschillende soorten, waaronder kolibris, papegaaien en de eigenaardige hoatzin.

In de droge periode van het jaar genieten niet alleen de bewoners van het gebied van de overvloedige en gemakkelijke visvangst, maar ook de dolfijnen, otters, vogels en andere diersoorten die zich voeden met vis. Dat is de reden waarom in deze tijden van het jaar een groot aantal steltvogels vooral ooievaars en reigers naar hier migreren uit andere landen van Zuid-Amerika.

De oorspronkelijke bevolking van het reservaat bestond uit Siona-Sequoia, Cófan en Tetetes indianen. Deze laatste zijn inmiddels volledig verdwenen. Het Cuyabeno Reservaat wordt momenteel bewoond door verschillende etnische groepen, waaronder Signas-Sequoias, Cofanes en Quichuas. Recent zijn in deze sector ook Shuar-indianen uit het Zuid-Oosten van Ecuador naar hier gemigreerd.

Dit is één van de beste gebieden om de dierenwereld van het tropisch regenwoud te bewonderen.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!