Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

HET VASTELAND VAN ECUADOR

Waar de evenaar het Andesgebergte kruist, ingebed tussen Peru en Colombia, ligt een klein land. Op een gebied half zo groot als Frankrijk treffen we drie totaal verschillende klimaatzones. Elk van hen heeft zijn flora en fauna, zijn bevolking en culturen. 

ONZE VOORBEELDREIZEN

Deze reizen kunnen dienen als voorbeeld om zelf een reis op maat te ontwerpen.
Al deze voorbeeldreizen op het Ecuatoriaanse vasteland kunnen geboekt worden, al dan niet als aansluiting op een cruise in de Galapagos-eilanden. KIjk voor onze uitgebreide aanbod cruisen en hotels in Galapagos in onze speciale rubriek.
Deze voorbeeldreizen kunnen qua route, tijdsduur, comfort aangepast worden.
Wil je andere hotels, dan kan dat. We bieden in iedere stad een keuze uit een aantal hotels.
Wil je andere excursies onderweg kijk dan in de rubriek activiteiten.

DE NATUURPARKEN

Ecuador heeft een groot aanbod aan beschermde natuurgebieden, natuurreservaten en nationale parken. Je vindt ze in alle streken van het land en je kunt er de ongerepte flora en fauna van het land leren kennen. Maar het beschermde karakter van de natuurgebieden wordt vaak met de voeten getreden; je vindt in sommige “beschermde” gebieden naast de traditionele indianengemeenschappen ook dorpen van inwijkelingen, haciendas en in sommige natuurgebieden in het Amazonegebied vind je zelfs petroleummaatschappijen. 

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!