Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Sumaco

Sumaco

REGIO:

Amazone, Andes

OPPERVLAKTE:

205 000 has

HOOGTE:

tussen 500 en 3732 mt

BESCHERMD SINDS:

1994

Sinds enkele jaren is het gebied rond de Sumacovulkaan ten oosten van Baeza uitgeroepen tot het nationaal park Sumaco-Galeras. Het park, dat in de provincies Napo en Orellana ligt, heeft nauwelijks infrastructuur en informatie over het park is nog zeer summier. Mede daarom is het één van de minst bereisde parken in Ecuador.

Het park heeft enkele grote aantrekkingspolen: de Sumacovulkaan en zijn pieken en de bergtoppen van Negro en Pan de Azucar en de Napo Galeras. Voor bezoekers is er een pad uitgestippeld dat langs zes hoge pieken loopt voor het de Sumacovulkaan bereikt.

De meest gemakkelijke manier om het park te bezoeken is via de weg Hollin-Loreto naar het dorp Guagua Sumaco reizen en van daaruit de weg naar Pacto Sumaco te nemen. Van daaruit kan je langs een moeilijk berijdbare weg en na een zware wandeling aan het meer van Pacto Sumaco geraken en eventueel zelfs op de top van de Sumaco. Dit is de enige weg die echt in het park binnendringt, hoewel het bijna twee dagen wandelen vergt.

FOTOGALERIJ