Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Tena

31 000
inwoners

500
mt boven zeeniveau

75 km ten zuiden van Baeza ligt Tena, de hoofdstad van de provincie Napo. Dit rustige en vriendelijke stadje ligt op een heuvel boven de samenvloeiing van 2 rivieren: de Rio Tena en de Rio Pano. Er zijn mooie vergezichten vanop de eerste heuvels van het Andesgebergte, maar helaas hangt er vaak mist boven het woud.

Tena was een belangrijke missiepost en handelscentrum, maar is nu vooral bekend als centrum voor etno-toerisme en voor rafting. Het is een goede eerste stopplaats op weg naar het Amazonegebied. Veel excursies vertrekken van hieruit of worden van hieruit georganiseerd.

17 km oostwaarts van Tena ligt Misahualli, een kleine haven op de samenvloeiing van de Rio Napo en de Rio Misahualli. Dit dorp met 5000 inwoners was lang de meest westelijk gelegen toegang tot de Rio Napo.

Sinds de aanleg van de weg naar Coca, is het veel rustiger geworden in Misahualli. Maar Misahualli blijft een goeie plek om op een gemakkelijke manier de meest toegankelijke gebieden van het Amazonegebied te bezoeken. Je vindt hier een groot aanbod van jungle-tours.

Het gebied rond Tena en Misahualli is druk bezocht en je zal dan ook geen grotere dieren meer treffen, maar wat vogels, vlinders, insecten en plantengroei betreft, krijg je hier in de vele bestaande lodges een goede eerste indruk van wat het Amazonegenied verder te bieden

FOTOGALERIJ