Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Tena

31 000 inwoners

500 meter boven zeeniveau

75 km ten zuiden van Baeza ligt Tena, de hoofdstad van de provincie Napo. Dit rustige en vriendelijke stadje ligt op een heuvel boven de samenvloeiing van 2 rivieren: de Rio Tena en de Rio Pano. Er zijn mooie vergezichten vanop de eerste heuvels van het Andesgebergte, maar helaas hangt er vaak mist boven het woud.

Tena was een belangrijke missiepost en handelscentrum, maar is nu vooral bekend als centrum voor etno-toerisme en voor rafting. Het is een goede eerste stopplaats op weg naar het Amazonegebied. Veel excursies vertrekken van hieruit of worden van hieruit georganiseerd.

17 km oostwaarts van Tena ligt Misahualli, een kleine haven op de samenvloeiing van de Rio Napo en de Rio Misahualli. Dit dorp met 5000 inwoners was lang de meest westelijk gelegen toegang tot de Rio Napo.

Sinds de aanleg van de weg naar Coca, is het veel rustiger geworden in Misahualli. Maar Misahualli blijft een goeie plek om op een gemakkelijke manier de meest toegankelijke gebieden van het Amazonegebied te bezoeken. Je vindt hier een groot aanbod van jungle-tours.

Het gebied rond Tena en Misahualli is druk bezocht en je zal dan ook geen grotere dieren meer treffen, maar wat vogels, vlinders, insecten en plantengroei betreft, krijg je hier in de vele bestaande lodges een goede eerste indruk van wat het Amazonegenied verder te bieden

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!