Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Cotopaxi

Cotopaxi

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

33 000 has

HOOGTE:

tot 5890 mt

BESCHERMD SINDS:

1975

55 km ten zuiden van Quito ligt het Nationaal Park Cotopaxi, genoemd naar de vulkaan (5 911 meter hoog) die er overal zeer aanwezig is. Het is – na Galapagos – het meest bezochte park en heeft dus ook goede voorzieningen. De Cotopaxi is de meest beklommen bergpiek in Ecuador. Hij is ook de hoogste actieve vulkaan ter wereld!

Er zijn twee ingangen. Bijna iedereen bezoekt het park via de zuidelijke ingang omdat de weg geasfalteerd is. Mooier is om via de noordelijke ingang binnen te komen en via de zuidelijke te vertrekken. Aan de zuidelijke ingang van het park (op enkele kilometers van de panamericana-weg naar Latacunga) vind je ook een kwekerij van llamas en vicuñas. Wat verder vind je een klein expositiegebouw en weer wat hoger kom je aan het meer van Limpiopungo, waar het mooi wandelen is.

Je kan de top van de Cotopaxi beklimmen onder leiding van een goede gids, als je beschikt over een goede lichamelijke conditie. Je moet er wel twee dagen voor uittrekken: je slaapt in de berghut op 4800 meter hoogte (hoogteziekte is een reëel risico) en start de volgende morgen rond twee uur om rond 10 uur de top te bereiken. Meer details klik hier

Maar de modale bezoeker kan zijn hart al ophalen aan de mooie vergezichten en de indrukwekkende leegte van het hooggebergte.

FOTOGALERIJ