Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Cotopaxi

LIGGING: Andes

Oppervlakte 33 000 /

tot 5 890 meter hoogte /

beschermd sinds 1975

FOTOGALERIJ

55 km ten zuiden van Quito ligt het Nationaal Park Cotopaxi, genoemd naar de vulkaan (5 911 meter hoog) die er overal zeer aanwezig is. Het is – na Galapagos – het meest bezochte park en heeft dus ook goede voorzieningen. De Cotopaxi is de meest beklommen bergpiek in Ecuador. Hij is ook de hoogste actieve vulkaan ter wereld!

Er zijn twee ingangen. Bijna iedereen bezoekt het park via de zuidelijke ingang omdat de weg geasfalteerd is. Mooier is om via de noordelijke ingang binnen te komen en via de zuidelijke te vertrekken. Aan de zuidelijke ingang van het park (op enkele kilometers van de panamericana-weg naar Latacunga) vind je ook een kwekerij van llamas en vicuñas. Wat verder vind je een klein expositiegebouw en weer wat hoger kom je aan het meer van Limpiopungo, waar het mooi wandelen is.

cotopaxiJe kan de top van de Cotopaxi beklimmen onder leiding van een goede gids, als je beschikt over een goede lichamelijke conditie. Je moet er wel twee dagen voor uittrekken: je slaapt in de berghut op 4800 meter hoogte (hoogteziekte is een reëel risico) en start de volgende morgen rond twee uur om rond 10 uur de top te bereiken. Meer details klik hier

Maar de modale bezoeker kan zijn hart al ophalen aan de mooie vergezichten en de indrukwekkende leegte van het hooggebergte.

Hier een mooie foto van Tambopaxi, een klein hotelletje dat midden in het park ligt.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!