Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Llanganates

Oppervlakte 290 000 /

tussen 1200 en 4570 meter hoogte /

beschermd sinds 1996

FOTOGALERIJ

Dit nationaal park loopt uit over de provincies Tungurahua, Pastaza, Cotopaxi en Napo.

Men zegt (en er zijn geschiedkundige bewijsstukken om het gezegde te staven) dat Rumiñahui, de generaal van Atahualpa, in de 16de eeuw een goudschat van 750 ton goud van de Inca’s begroef naast een meer in Llanganates. Deze schat was het losgeld voor de vrijlating van Atahualpa, dat betaald zou worden aan de Spanjaarden. Maar toen de Incalegers hoorden dat Atahualpa reeds vermoord werd, zou de schat in het park begraven liggen. Sinds het koloniale tijdperk hebben veel expedities, zonder enig geluk, gepoogd om de schat te vinden. Veel van die expedities, sommige vrij recent, eindigden met de dood van de schatzoekers.

De grootste schat van het park is echter zijn ongerept natuurschoon. Je vindt er – zoals op zo veel plaatsen in Ecuador – een groot aantal vogelsoorten, zoogdieren en planten. Je vindt er de brilbeer, de capibara, verschillende apensoorten, de andestapir, de jaguar, papagaaien en toekans.

De normale toegangsroute naar het park is via Pillaro, een stadje ten zuiden van Latacunga. Er is een andere toegang langs een weg (in aanleg) vanuit Salcedo (ten westen van het park) naar Tena (ten oosten van het park).

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!