Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Sangay

Sangay

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

518 000 has

HOOGTE:

van 800 tot 5 400 mt

BESCHERMD SINDS:

1975

De weg van Puyo naar Macas voert langs het Parque Nacional Sangay. Het park dankt zijn naam aan de aanwezigheid van de vulkaan Sangay. Deze wordt tot de actiefste vulkanen van de wereld gerekend. Bijna constant worden rook en aswolken de lucht in geslingerd en trilt de aarde. Helaas is de top van de Sangay bijna altijd in wolken gehuld. De Sangay is overigens niet de enige actieve vulkaan binnen het park. Ook de Tungurahua (5 023 mt) spuwt met grote regelmaat lava en as de atmosfeer in. Een derde vulkaan binnen het park is de slapende Altar (5 319 mt).

Het park strekt zich uit van de op 800 meter gelegen regenwouden in het oosten tot de soms met sneeuw bedekte toppen van de 5400 meter hoge Sangay. De voornaamste ecosystemen in het park zijn regenwouden en nevelwouden. Een paar opvallende bewoners zijn de brilbeer, de bergtapir en de ocelot.

Het park is grotendeels ontoegankelijk door de aard van de vegetatie en het ontbreken van wegen. Om de aan de voet van de vulkaan Sangay gelegen kampplaats te bereiken moet drie dagen door de jungle worden getrokken. De omgeving van de Sangay is een van de natste gebieden van Ecuador. Expedities in dit park zijn zeer de moeite waard, maar alleen voor liefhebbers van ontberingen. Beklimmingen van de Sangay zijn door het ontbreken van faciliteiten moeilijk en vereisen een gedegen voorbereiding. Verhoogde activiteit van de vulkaan kan – hoe zorgvuldig een beklimming ook is voorbereid – de tocht onmogelijk maken.

FOTOGALERIJ