Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Sangay

LIGGING: Andes

Oppervlakte 518 000 /

van 800 tot 5 400 meter hoogte /

beschermd sinds 1975

FOTOGALERIJ

De weg van Puyo naar Macas voert langs het Parque Nacional Sangay. Het park dankt zijn naam aan de aanwezigheid van de vulkaan Sangay. Deze wordt tot de actiefste vulkanen van de wereld gerekend. Bijna constant worden rook en aswolken de lucht in geslingerd en trilt de aarde. Helaas is de top van de Sangay bijna altijd in wolken gehuld. De Sangay is overigens niet de enige actieve vulkaan binnen het park. Ook de Tungurahua (5 023 mt) spuwt met grote regelmaat lava en as de atmosfeer in. Een derde vulkaan binnen het park is de slapende Altar (5 319 mt).

Het park strekt zich uit van de op 800 meter gelegen regenwouden in het oosten tot de soms met sneeuw bedekte toppen van de 5400 meter hoge Sangay. De voornaamste ecosystemen in het park zijn regenwouden en nevelwouden. Een paar opvallende bewoners zijn de brilbeer, de bergtapir en de ocelot.

Het park is grotendeels ontoegankelijk door de aard van de vegetatie en het ontbreken van wegen. Om de aan de voet van de vulkaan Sangay gelegen kampplaats te bereiken moet drie dagen door de jungle worden getrokken. De omgeving van de Sangay is een van de natste gebieden van Ecuador. Expedities in dit park zijn zeer de moeite waard, maar alleen voor liefhebbers van ontberingen. Beklimmingen van de Sangay zijn door het ontbreken van faciliteiten moeilijk en vereisen een gedegen voorbereiding. Verhoogde activiteit van de vulkaan kan – hoe zorgvuldig een beklimming ook is voorbereid – de tocht onmogelijk maken.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!