Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Baños

12 000
inwoners

1 800
mt boven zeeniveau

Dit prachtige bergstadje met zijn aangenaam subtropisch klimaat is uitgegroeid tot een toeristisch centrum vol hotels, restaurants en lokale touroperators. De stoepen van de hoofdstraat Calle Ambato staan vol terrassen en op zaterdagavond loopt het hier vol met bezoekers. Ook de Ecuadoranen bezoeken Baños op hoogdagen en in weekends voor zijn warmwaterbaden, een bezoek aan zijn mooie basiliek of voor zijn melcochas, een plaatselijke lekkernij.

Baños is ongeveer vaste kost geworden op het programma van ieder bezoek aan Ecuador: het klimaat is er zeer aangenaam, je kan in en rond Baños mooi wandelen, en je kan mooie tochten maken te paard of met de mountain bike.

Baños ligt strategisch ook erg goed, langs de vaste route tussen het Amazonegebied en het hoogland en is dus de ideale plek om even te bekomen van de avonturen in oerwoud of Andesgebergte. De ruwe Pastaza rivier dendert langs Baños naar de Agoyanwatervallen, 10 km. verder stroomafwaarts, waar 1 van Ecuador’s grootste watercentrales gevestigd is. Nog verder langs de weg naar Puyo telt de Pastaza verschillende prachtige watervallen.

Vlakbij Baños vind je 2 nationale parken: Sangay en LLanganates. De stad ligt aan de voet van de Tungurahua-vulkaan. Deze werd in 1999, na een periode van 80 jaren inactiviteit plots weer wakker. Regelmatig worden nu bij opkomende activiteit een aantal dorpen langs de weg naar Riobamba ontruimd. Ook Baños is een paar keren ontruimd, maar tot op heden is de stad Baños niet getroffen. De uitbarstende Tungurahua levert regelmatig mooie beelden.

FOTOGALERIJ