Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Baños

12 000 inwoners

1 800 meter boven zeeniveau

Dit prachtige bergstadje met zijn aangenaam subtropisch klimaat is uitgegroeid tot een toeristisch centrum vol hotels, restaurants en lokale touroperators. De stoepen van de hoofdstraat Calle Ambato staan vol terrassen en op zaterdagavond loopt het hier vol met bezoekers. Ook de Ecuadoranen bezoeken Baños op hoogdagen en in weekends voor zijn warmwaterbaden, een bezoek aan zijn mooie basiliek of voor zijn melcochas, een plaatselijke lekkernij.

Baños is ongeveer vaste kost geworden op het programma van ieder bezoek aan Ecuador: het klimaat is er zeer aangenaam, je kan in en rond Baños mooi wandelen, en je kan mooie tochten maken te paard of met de mountain bike.

Baños ligt strategisch ook erg goed, langs de vaste route tussen het Amazonegebied en het hoogland en is dus de ideale plek om even te bekomen van de avonturen in oerwoud of Andesgebergte. De ruwe Pastaza rivier dendert langs Baños naar de Agoyanwatervallen, 10 km. verder stroomafwaarts, waar 1 van Ecuador’s grootste watercentrales gevestigd is. Nog verder langs de weg naar Puyo telt de Pastaza verschillende prachtige watervallen.

Vlakbij Baños vind je 2 nationale parken: Sangay en LLanganates. De stad ligt aan de voet van de Tungurahua-vulkaan. Deze werd in 1999, na een periode van 80 jaren inactiviteit plots weer wakker. Regelmatig worden nu bij opkomende activiteit een aantal dorpen langs de weg naar Riobamba ontruimd. Ook Baños is een paar keren ontruimd, maar tot op heden is de stad Baños niet getroffen. De uitbarstende Tungurahua levert regelmatig mooie beelden.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!