Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Baños

Hotels in Baños

Baños is een echt vakantiestadje. In het centrum is het aangenaam flaneren. De keuze aan hotels is uitgebreid. Het mooiste hotel van de Ecuatoriaanse Andesregio, Luna Runtun ligt op een twintigtal minuten van Baños boven op een bergtop. In de stad liggen een paar goedkopere en erg gezellige hotels. Onze aanraders in de goedkopere klassen zijn La Floresta en Posada del Arte. Ze liggen vlakbij het centrum in een rustige buurt.

Luna Volcan

Luna Volcan is een van de mooiste berghotels van Ecuador. Dit luxehotel telt 29 kamers en suites en ligt in het Nationaal Park Sangay, op 20 minuten van Baños, bovenop een berg met een ongelooflijk uitzicht over het stadje Baños en de omringende vulkanen. De 4 buitenzwembaden en hidromassages zijn gevuld met vulkanisch warm water. Het hotel is uitermate geschikt om te relaxen – er is een zeer goede spa. Je kan via het hotel wandeltochten opzetten (er zijn 11 routes uitgezet), raften, mountain biken, paardrijden, etc. Het restaurant is uitstekend en niet prijzig.
Voor meer info zie lunavolcan.com

Samari Spa

Dit mooie hotel ligt net buiten Baños op een terrein van vier hectaren. Het telt 37 kamers en suites, allen ingericht in koloniale stijl. Alle kamers bevinden zich rond een driehonderd jaar oude patio die oorspronkelijk behoorde tot een jezuïetenklooster. Het hotel beschikt over een groot verwarmd binnenzwembad, enkele sauna´s, een Turks stoombad en een jacuzzi. Er wordt een uitstekend ontbijtbuffet geserveerd. In het restaurant van het hotel kan je lekker dineren en in de bar serveert men heerlijke cocktails. Het hotel biedt ook verschillende activiteiten aan. De toegang tot zwembad en spa in inclusief.
Voor meer info zie www.samarispa.com

La Casa del Balcon

Casa del Balcon ligt in het gezellige centrum van Baños op wandelafstand van de katedraal en van de thermische baden. Het biedt zes kamers van verschillende grootte aan. Je hebt individuele kamers maar ook een appartement met keuken, badkamer, terras en slaapkamer. In de prijs is de inkom inbegrepen van de thermale baden van het Luna Volcan hotel dat ongeveer op een kwartier rijden van Casa del Balcon ligt en waar je vanuit het stadje ook naartoe kan wandelen.
Voor meer info zie casadelbalcon.com  

Isla de Baños

Hotel Isla de Baños ligt in een rustige buurt aan de rand van Baños, omringd door een tropische tuin met waterval. Het hotel heeft een goed Argentijns restaurant (gesloten op maandag en dinsdag) en een mooie spa. In totaal zijn er 26 kamers, zowel standard kamers als suites Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Er is een was-service en je kan er fietsen huren.
Voor meer info zie www.isladebanios.com

La Floresta

Hotel La Floresta ligt in een rustige buurt van Baños, op wandelafstand van het stadscentrum. Het hotel werd in 1992 opgericht door de Burgos-familie en is een echt familiebedrijf. Er zijn 29 comfortabele kamers en 2 suites. De suites hebben een eigen jacuzzi. Het hotel heeft ook een mooie stadstuin en een uitstekend restaurant. Het hotel is toegankelijk voor blinden en rolstoelgebruikers.
Voor meer info zie www.laflorestahotel.com

Volcano Hotel

Het Volcano hotel ligt op wandelafstand van het centrum van Baños. Het hotel biedt een prachtig zicht op de Virgén-waterval. Er zijn 12 comfortabele kamers, gaande van een standaardkamer tot een familiekamer. Als je even wilt relaxen, kan je terecht in de sparuimte. Er is ook een uitstekend restaurant. Voor de actievere toerist biedt het hotel verschillende uitstappen aan, zoals raften, paardrijden, canyoning, etc.

Posada del Arte

Dit gezellige hotelletje ligt in een rustige buurt van Baños op wandelafstand van het centrum en de warmwaterbronnen. Er zijn 15 kamers waarvan er negen in het oorspronkelijke gebouw liggen en zes in het blauwe huisje dat achteraf bijgebouwd werd. Sommige kamers hebben een open haard en/of jacuzzi. Het hotel steunt een lokaal kunstproject, ´Arte del Mundo` en heeft een 25-tal kunstwerken van gerenommeerde Ecuadoriaanse kunstenaars in huis. Voorbeelden hiervan zijn Whitman, Soriano, Rueda, etc. In het restaurant kan je lekker eten.
Voor meer info zie www.posadadelarte.com