Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Guayaquil

2 300 000 inwoners

4 meter boven zeeniveau

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Je vindt er de grootste zeehaven van het land. Guayaquil ligt met zijn industriele en commerciele centrum op de westelijke oever van de chocoladebruine Guayas-rivier op zo’n 56 kilometer van de monding van deze in de Golf van Guayaquil.

Deze stad is zeer verschillend van zijn zusterstad in het hoogland en politieke rivaal, Quito. Hier is het warm, bruisend en luidruchtig. Je hebt dan wel niet de koloniale charme van Quito, maar de Guayaquileños zijn zeker levendiger, kleurrijker en toegankelijker dan de Quiteños.

Haven GuayaquilSinds 2000 heeft Guayaquil een grondige vernieuwing ondergaan: alles is veel properder en hele wijken zijn heropgebouwd. Er is een nieuwe vliegveldterminal, en een nieuw transportsysteem: de metrovia. Het centrale busstation is heropgebouwd.
Hoewel er nog heel wat kan gebeuren qua veiligheid en hygiene, vooral in de niet-toeristische zones van de stad, is Guayaquil toch een zeer aantrekkelijke stad geworden en het stadsbestuur werkt er hard aan om het toerisme te bevorderen.

Te bezoeken: de Malecon (de 2,5 km lange rivierdijk), de pittoreske wijk Las Peñas, het stadscentrum,…

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!