Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Guayaquil

2 300 000
inwoners

4
mt boven zeeniveau

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Je vindt er de grootste zeehaven van het land. Guayaquil ligt met zijn industriele en commerciele centrum op de westelijke oever van de chocoladebruine Guayas-rivier op zo’n 56 kilometer van de monding van deze in de Golf van Guayaquil.

Deze stad is zeer verschillend van zijn zusterstad in het hoogland en politieke rivaal, Quito. Hier is het warm, bruisend en luidruchtig. Je hebt dan wel niet de koloniale charme van Quito, maar de Guayaquileños zijn zeker levendiger, kleurrijker en toegankelijker dan de Quiteños.

Haven GuayaquilSinds 2000 heeft Guayaquil een grondige vernieuwing ondergaan: alles is veel properder en hele wijken zijn heropgebouwd. Er is een nieuwe vliegveldterminal, en een nieuw transportsysteem: de metrovia. Het centrale busstation is heropgebouwd.
Hoewel er nog heel wat kan gebeuren qua veiligheid en hygiene, vooral in de niet-toeristische zones van de stad, is Guayaquil toch een zeer aantrekkelijke stad geworden en het stadsbestuur werkt er hard aan om het toerisme te bevorderen.

Te bezoeken: de Malecon (de 2,5 km lange rivierdijk), de pittoreske wijk Las Peñas, het stadscentrum,…

FOTOGALERIJ