Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Guayaquil

Hotels in Guayaquil

In Guayaquil blijf je best in het stadscentrum, dichtbij de bezienswaardigheden als El Malecon (de rivierdijk) en La Ronda. Wij raden er Wyndham aan wegens zijn goede ligging en goede service. Verkies je een iets kleinschaliger hotel: iets buiten het stadscentrum ligt het mooie Iguanazu. En op anderhalf uur rijden van Guayaquil vind je de fantastische hacienda La Danesa.

Hacienda La Danesa

Hacienda La Danesa was vroeger een groot veebedrijf. Nu combineert het deze activiteit met het uitbaten van een luxe resort met bediening van topniveau. Je kan er verse kaas eten (gemaakt van melk van de boerderij), chocoladeworkshops volgen (met cacao van de hacienda) of de mouwen opstropen om de koeien te helpen melken. De hacienda ligt op anderhalf uur rijden van Guayaquil op weg naar het Andesgebergte waardoor het er aangenaam warm is. Het landgoed telt zes gastenkamers, allen met airco, badkamer, haardroger, kamerjas en slippers. Je kan er in-room massages boeken. Er is ook de mogelijkheid om te fietsen, wandelen, tubing te doen in de rivier etc. Je kan er paardrijden, de nabijgelegen natuurreservaten bezoeken, kooklessen volgen etc. La Danesa is een goede plek om actief te relaxen.
Voor meer info zie www.haciendaladanesa.com

Hotel del Parque

Dit prachtige luxueuze boutique hotel ligt aan de oevers van de Daule-rivier middenin de botanische tuinen van het historisch park van Guayaquil. Het huis dateert uit 1891 maar is recent met veel zorg en oog voor luxe en comfort gerestaureerd tot een van de meest luxueuze en charmante hotel van Guayaquil. Het telt vierenveertig kamers die allemaal zorgvuldig ingericht zijn, gaande van Deluxe kamers tot King suites. Alle kamers hebben grote bedden met elegante linnen spreien, HD televisies, een minibar en een eigen koffiestation. Daarnaast beschikt het hotel over twee restaurants: één in een prachtige patio en het andere is Casa Julian, bekend als één van de beste restaurants van Guayaquil. Het hotel is slechts enkele minuten verwijderd van het stadscentrum en op tien minuten van de luchthaven.
Voor meer info zie www.hoteldelparquehistorico.com

Wyndham Hotel

Dit moderne 5-sterren hotel bevindt zich op de rivierdijk, El Malecon. Deze fraai vernieuwde buurt van Guayaquil is goed gelegen ten opzichte van de luchthaven en de meeste attracties die de stad biedt. Het telt 179 kamers en heeft alle voorzieningen die een hotel uit de luxe-categorie moet hebben. De Premium rooms en Junior suites hebben zicht op de rivier. Ontbijt-buffet, wifi en toegang tot zwembad en fitness zijn inclusief.
Voor meer info zie en.wyndhamguayaquil.com

Hotel Luxva

Dit moderne boutique hotel ligt op vijf km van de luchthaven van Guayaquil en is dus een goede uitvalsbasis om nationale en internationale vluchten te halen. Het hotel heeft ruime, comfortabele, mooi ingerichte kamers met een eigen badkamer, airco en tv. Er is een mooi zwembad, een jacuzzi, een pingpong tafel en basketbalveld. Het personeel is tweetalig.
Voor meer info zie luxvahotel.com

Iguanazu Hotel

Op 6.5 km van de luchthaven van Guayaquil, in een rustige groene omgeving, ligt het elegante Iguanazú Hotel. Deze recent gerenoveerde Bed en Breakfast wordt gerund door een lokale familie. Alle kamers hebben airco, flatscreen en badkamer. Het hotel heeft een mooi zwembad met zicht op de stad. Je kan hier lekker eten of met behulp van de hoteleigenaars transport regelen om in Guayaquil uit te gaan eten. Er zijn 6 standard rooms (tot 4 personen) en 2 deluxe rooms (2 personen). Het hotel verhuurt vooral tijdens de weekends zijn installaties voor feesten die voor erg veel lawaai zorgen. Te mijden in de weekends!
Voor meer info zie www.nazuhouse.com

Grand Hotel

Het Grand Hotel in Guayaquil telt 181 comfortabele standard kamers, allen met airco. Samen met de kathedraal bezet het hotel een heel stadsblok. Er is een mooi tropisch zwembad met waterval en klimtuin. Op het dak van het hotel ligt een sportzaal met 2 squashbanen, sauna, stoombad en massage. Er is een zonnedak met zicht op de kathedraal. Verder is er een restaurant en zijn er twee bars. Het hotel ligt midden in het centrum van de stad en op wandelafstand van de nieuwe rivierdijk (El Malecón). Het vliegveld ligt op 15 minuten met de wagen.
Voor meer info zie www.grandhotelguayaquil.com