Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Mindo

2 500
inwoners

1 250
mt boven zeeniveau

Mindo is een klein stadje, omringd door veeboerderijen, rivieren en nevelwoud, tegen de westelijke flanken van de Pichincha-vulkaan. Het is vooral interessant vanwege de nabijheid van het bijna 20 000 ha grote nevelwoudreservaat Bosque Protector Mindo-Nambillo. Naast talloze kolibries, hokko’s, tangara’s en andere vogelsoorten leeft hier de zeldzame rode rotshaan (cock-of-the-rock).
Vanuit Mindo kun je allerlei activiteiten ondernemen: wandelen, paardrijden, baden in watervallen, rafting en kajakken, vogelobservatie, enz.

Dit is één van de beste plaatsen in Ecuador om vogels te observeren. Er zijn orchideeëntuinen, vlinderboerderijen, kikkerkwekerijen en de kolibries laten zich ongegeneerd bewonderen aan de overal hangende voederbakjes.

Mindo ligt op slechts 80 km van Quito en het kan er dus druk zijn in weekends en vakanties. Maar rond Mindo liggen veel lodges en privé-reservaten, sommige van uitstekende kwaliteit en met zeer interessante gidsen en programma’s. Het heeft dus weinig zin in het stadje Mindo zelf te blijven.

FOTOGALERIJ