Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Mindo

2 500 inwoners

1 250 meter boven zeeniveau

Mindo is een klein stadje, omringd door veeboerderijen, rivieren en nevelwoud, tegen de westelijke flanken van de Pichincha-vulkaan. Het is vooral interessant vanwege de nabijheid van het bijna 20 000 ha grote nevelwoudreservaat Bosque Protector Mindo-Nambillo. Naast talloze kolibries, hokko’s, tangara’s en andere vogelsoorten leeft hier de zeldzame rode rotshaan (cock-of-the-rock).
Vanuit Mindo kun je allerlei activiteiten ondernemen: wandelen, paardrijden, baden in watervallen, rafting en kajakken, vogelobservatie, enz.

Dit is één van de beste plaatsen in Ecuador om vogels te observeren. Er zijn orchideeëntuinen, vlinderboerderijen, kikkerkwekerijen en de kolibries laten zich ongegeneerd bewonderen aan de overal hangende voederbakjes.

Mindo ligt op slechts 80 km van Quito en het kan er dus druk zijn in weekends en vakanties. Maar rond Mindo liggen veel lodges en privé-reservaten, sommige van uitstekende kwaliteit en met zeer interessante gidsen en programma’s. Het heeft dus weinig zin in het stadje Mindo zelf te blijven.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!