Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Activiteiten in en rond Mindo

Activiteiten in en rond Mindo

De watervallen van Mindo

Met de wagen bereiken we, na 20 minuten rijden door het bos, de ingang van het park. Je steekt hier met een kabelbaan een dal over van 530 meter breedte. Eenmaal aan de overkant, zijn er paden die leiden naar zeven verschillende watervallen. Het is een prachtige wandeling met gelegenheid tot zwemmen en met prachtige zichten. Wel kan het in het weekend vrij druk zijn.

Canopy: zweven boven het nevelwoud

Dit is een van de meest populaire sporten in Mindo. Dit avontuur geeft je de kans om in te zoomen op de bovenlaag van de bomen van het nevelwoud. Het geeft je de sensatie van vliegen, terwijl je geniet van de prachtige landschappen onder je. Tijdens deze activiteit ben je steeds begeleid door gespecialiseerde begeleiders. Er zijn 10 canopy-lijnen van gemakkelijk tot moeilijk.

Tubing op de Rio Mindo

Drijvend op de Rio Mindo geniet je van de zon en de rust van het woud. Wie van meer avontuur houdt doet de stroomversnellingen van de Río Cinto of de Río Blanco. Een lokale gids voorziet je van helm en zwemvest en houdt het vlot onder controle. Tubing is de perfecte manier om af te koelen op een warme dag.

Canyoning in Mindo

Uitgerust met touwen, harnas, helm, handschoenen daal je af middenin een waterval, of van een brug in de rivier. Je wordt begeleid door een ervaren gids die je stap-voor-stap door deze onvergetelijke ervaring loodst.

Paardrijden in Mindo

Je moet geen professional zijn om aan deze activiteit deel te nemen; de paarden zijn mak en je wordt begeleid door een lokale gids. Of je nu een ontspannen wandeling door het bos kiest om vogels, vlinders en planten te bekijken of je een downhill race wil opzetten langs de weg naar Nambillo – afrondend met een snelle duik in de rivier, dit is een leuke activiteit voor alle leeftijden.

De orchideentuin van Mindo

In het dorp ligt deze tuin met meer dan 200 verschillende orchideeënsoorten. Een gespecialiseerde gids geeft je alle uitleg. Duur: 30 minuten.

Bezoek aan vlinderboerderij

Je kan heerlijk ontspannen in deze rustige tuinen, thuishaven van allerlei kleurrijke vlindersoorten. Je leert hier over het leven van deze wonderlijke schepsels, je kan ze voeden en foto’s nemen als ze op je uitgestrekte handpalm neerstrijken.

Vissen, boottochtjes en zwemmen

Dit is een geschikte plek om met kinderen naartoe te trekken; je kan hier in een kleine roeiboot de vijver op, je kan op tilapia vissen, er is een zwembad met glijbaan en er zijn voetbalvelden, volleybalvelden, een rivier met een zandstrand en een uitstekend restaurant. Een goede plek om met de familie de dag door te brengen!

Avondlijk kikkerconcert

Om 6:30 ’s avonds neemt een gids je mee het bos in. Na 10 minuten wandelen kom je aan deze plek waar erg veel kikkers zitten. De gids geeft uitleg over het leven van deze wonderlijke diertjes.

Wandelen langs het Yellow House pad

Dit uitgestrekte privé bos – 500 hectaren groot – beschikt over goed onderhouden paden die je hoog het bos in leiden en prachtige uitzichten bieden op de vallei. Langs het pad tref je vlinders, vogels en prachtige bloemen. En als je geluk hebt zie je misschien gordeldieren, stekelvarkens, miereneters, en misschien zelfs de Andes brilbeer. Het pad ligt op vijf minuten lopen van de stad maar is een wereld apart.

Birdwatching: Silanche Tower – Milpe

We vertrekken om 5:00 ’s morgens met de wagen naar Silanche, vanwaar we een pad volgen door het bos en vogels bekijken langs de weg naar de Silanche Tower. In deze uitkijktoren hebben we een prachtig zicht op het bos – hier kan je trogons, motmots,spechten, antbirds en nog veel meer zien. We volgen dan de weg naar Milpe waar we de gelegenheid hebben om de moss backed tangara te zien, een zeer zeldzame soort.

Bird watching: Long Wattled Umbrella Bird – Rio Blanco

We vertrekken om 5:00 uur vanuit Mindo. Vandaag gaan we op zoek naar deze uiterst zeldzame vogel. In hetzelfde natuurreservaat hebben we de gelegenheid om toekans, motmots, spechten, valken, tangara’s en vele andere vogelsoorten te zien. In de late voormiddag trekken we naar het panoramapunt aan de Rio Blanco, een prachtige plek om de Rio Blanco te bewonderen, maar ook om vogels te zien. Er is hier een uitstekend restaurant, waar we zullen stoppen om te lunchen. Na het eten dalen we af naar een gebied met grote verscheidenheid aan roofvogels, kolibries, tangara’s, spechten, motmots en nog veel meer .

Birdwatching: Mindo Lindo – Guacharo

We vertrekken om 06:00 uur vanuit Mindo, richting Mindo Lindo reservaat, een geweldige plek om kolibries te observeren, tangara’s, fruiteters, en nog meer interessante vogels. Daarna volgen we de Chontal route, die ons naar de Grotten van Tayos leidt. In de grotten kunnen we oilbirds zien, een zeldzame soort die ooit werd gejaagd voor zijn olie . Na het verlaten van de grotten, volgen we een pad dat leidt door een gebied waar jacamars, koekoeken en manikins huizen. Afhankelijk van het weer keren we tussen 16:00 en 18:00 uur terug naar Mindo.

Birdwatching: Bellavista-Sachatamia

Je vertrekt om 05:00 ’s ochtends uit Mindo. Eerst bezoeken we Bellavista, waar we de gelegenheid hebben om de the tanager finch, de plate-billed bergtoekan, eksters, gekuifde quetzals, tangara’s en vele andere kleurrijke en mooie vogelsoorten te zien. We trekken dan verder langs de bospaden van Sachatamia, een gedroomd oord voor de vogelliefhebber, waar we de namiddag doorbrengen. Rond 16:00 uur zijn we terug in Mindo.

Birdwatching: Yanacocha-Mindo

Deze tour vertrekt vanuit Quito (om 5:30 in de ochtend). We trekken eerst naar de bovenste hellingen van de vulkaan Ruccu Pichincha waar veel vogelsoorten uit het hooggebergte verblijven: sword-billed kolibries, cotinga’s, antpitta’s, tangara’s, black-breasted pufflegs (een bedreigde diersoort), golden-breasted pufflegs, reuze kolibries, peregrine falcons, , en nog veel meer. We reizen langs de weinig gebruikte weg van Nono via Tandayapa naar Mindo. Onderweg stoppen we soms om naar vogels uit te kijken die uniek zijn voor dit gebied. Voordat we aankomen in Mindo, stoppen we bij het Tony Reservaat, bekend om zijn kolibries.

Birdwatching: Mindo-San Lorenzo

Deze tocht duurt een halve dag: je vertrekt om 06:00 en komt ongeveer om 11:00 terug in Mindo aan. Na het verlaten van de stad trek je het nevelwoud in. Je krijgt de gelegenheid om een grote verscheidenheid aan vogelsoorten te zien: toekans, haviken, spechten, tangara’s, kolibries, en nog veel meer. Tijdens deze tocht zie je waarschijnlijk e 40 tot 80 verschillende soorten, afhankelijk van het weer.

Trek Lloa-Mindo (2 dagen)

Dit is een tweedaagse tocht die vertrekt vanuit Quito naar Lloa, een klein stadje op enkele kms van het zuiden van Quito aan de voet van de Pichincha-vulkaan. Hier trekken we het bos in langs de “huayrapungo”, wat in het Quechua betekent “deur naar de wind”. Het Mindo-Nambillo reservaat wordt doorkruist door vele snelstromende riviertjes maar er zijn ook open velden en moerassen. We trekken door een oude lavastroom, herinnering aan de uitbarstingen van de Pichinchavulkaan die plaatsvonden tussen 1999 en 2002. Je kan deze wandeling uitsluitend met een lokale gids maken; de paden zijn niet gemarkeerd. Het is een prachtige wandeling, vol verscheidenheid aan flora en fauna en met adembenemende uitzichten. Je steekt riviertjes over langs kabelbaantjes, je ploetert door modderige moerassen, en baant je een weg met de machete langs overwoekerde paden. Onderweg maak je eten klaar in het bos en s’ nachts zoek je er een plek om te kamperen.
Wat meenemen: vier liter water, drie paar sokken en twee paar ondergoed per dag, mes, slaapmatje, rubber laarzen, wandelschoenen, muggenspray, hoed of pet, handdoek, toiletartikelen, regenponcho, en een zaklamp met extra batterijen. Pas op: alles wat je meeneemt, moet je in staat zijn om tijdens de hele tocht te dragen
Dag 1: De gids pikt je op aan het hotel, je rijdt met de gids tot aan de voet van de Pichincha. De gids overloopt nog even de reis en erna begint de trektocht van twee dagen richting het nevelwoud van Mindo. Onderweg stop je voor een lunch en ’s avonds worden de tenten opgetrokken om te overnachten.
Dag 2: Je staat vroeg op om te tocht verder te zetten. Er wordt ontbeten en erna wordt de tocht verder hervat. Naarmate je Mindo nadert voel je hoe het klimaat verandert naar tropisch nevelwoud en daarbij ook de vegetatie verandert. Je komt rond de middag aan in Mindo en hier krijg je een lekkere lunch om terug op krachten te komen. Je kan daarna aan het hotel ontspannen of het dorp gaan verkennen dat genoeg cafés en terrasjes bevat om er een ontspannende namiddag van te maken.