Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Mindo

Hotels in Mindo

Mindo is zeer geliefd bij vogel- en plantenliefhebbers. Maar het is ook een ideaal gebied om te ontspannen en op avontuur te gaan. Je hebt dus eigenlijk twee soorten hotels. Eerst zijn er de lodges zoals Sachatamia, Bellavista en Tandayapa die vooral bezocht worden door vogel- en natuurfanaten. Zij bieden all-in paketten aan, inclusief transport van en naar de lodge, overnachting, maaltijden en wandeltochten door het nevelwoud met Engelstalige gids. En dan heb je – dichter bij het dorp gelegen – de hotels van waar je kan gaan stappen, raften, canoying, tubing, paardrijden, etc. Hier neemt men doorgaans alleen de kamer met ontbijt.

Mashpi Lodge

Deze hypermoderne lodge uit de topklasse ligt verborgen in een privé natuurreservaat van 1.200 hectare. Het is één van de Unique Lodges of the World van National Geographic. Het design is volledig aangepast aan de omringende natuur. Je verplaatst je hier te voet, met elektrische wagentjes, via kabelbaan of met de luchtfiets. De lodge heeft zeventien zeer ruime kamers en drie suites, allen met grote ramen die uitkijken op het reservaat. Er is een wellness, een jacuzzi en een yogaruimte met zicht op de omringende bossen. In het restaurant leer je de verschillende regio`s van Ecuador kennen door de smaken op je bord. Zowel ontbijt, lunch, als diner worden bereid met verse Ecuadoriaanse ingrediënten. Het verblijf is all-in: maaltijden, excursies, Engelstalige gidsen en gespecialiseerde lezingen zijn inbegrepen.
Voor meer info zie www.mashpilodge.com

Las Terrazas de Dana

Deze kleine luxueuze ecolodge, gerund door de Spaanse broer en zus (Ana en David), heeft ongetwijfeld een van de mooiste uitzichten over Mindo. Hij ligt midden in de natuur, maar je bent toch slechts op tien minuten wandelen van het centrum van Mindo. Hier kom je in een kleine, groene oase van rust terecht. Alle kamers hebben een privé terras waar je kan ontbijten en de lodge biedt ook massages en spa-behandelingen aan. Het zwembad is een aanrader!
Voor meer info zie www.lasterrazasdedana.com

Sachatamia

Sachatamia ligt in een privéreservaat van 120 hectare nevelwoud. Het reservaat wordt doorkruist door vele kleine riviertjes en sluit aan bij het beschermde gebied van Mindo-Nambilla. Sachatamia heeft een prima restaurant. Er is een middelgroot binnenzwembad. Deze lodge is een heerlijke plaats om op een aangename manier de fauna en flora van de streek te leren kennen en de honderden vogelsoorten die er rondvliegen van dichtbij te bewonderen. De premium package omvat 1 overnachting; 3 maaltijden en een aantal gegidste activiteiten.
Voor meer info zie www.sachatamia.com

Terra Bambu

Terra Bambu ligt op een kleine kilometer van het centrum van Mindo. Het bestaat uit vier huisjes en twee suites. Er zijn enkele kamers die beschikken over een jacuzzi, hetgeen ideaal is om even te ontspannen. Daarnaast kan je ook een duikje nemen in het zwembad, met uitzicht op de bergen. Het restaurant van Terra Bambu laat je kennismaken met de typische Ecuadoriaanse keuken, terwijl je kan genieten van een spectaculair zicht over het Mindo-dal. Het hotel is een paradijs van rust, maar de omgeving biedt talloze mogelijkheden voor avontuur.
Voor meer info zie terrabambulodge.com

La Bicok

Deze charmante kleine lodge gerund door de fransman Sébastien ligt aan de rand van Mindo. De lodge telt slechts 7 cabañas, allemaal in eigen thema en volledig gebouwd door Sébastien zelf. Je kan er ’s middags en ’s avonds proeven van de Franse keuken en bij het ontbijt wordt er vers brood geserveerd dat ter plekke wordt gebakken. Met andere woorden: de perfecte plek om rustig en comfortabel te verblijven als je ook een beetje de sfeer van Mindo-dorp wilt proeven. La Bicok heeft ook een klein zwembad.
Voor meer info zie www.labicok.com

Mindo Garden

Een paar kilometer buiten Mindo ligt deze eco-lodge in een privé natuurpark van 300 hectaren nevelwoud. De lodge ligt aan de oevers van de Mindo-rivier en bestaat uit verschillende kleine huisjes. Er is een uitstekend restaurant met bar. Je kan hier excursies van meerdere dagen opzetten. Ook fietstochten en andere sportactiviteiten behoren tot de mogelijkheden. De mooiste vlinderboerderij van Mindo ligt op wandelafstand. Mindo Gardens heeft ook enkele mooie zelfgeleide wandelpaden: je kan hier op eigen krachten een mooie wandeltocht maken in ongerept nevelwoud.
Voor meer info zie www.mindogarden.com.ec

Bellavista Cloud Forest Lodge

18 kms ten zuidoosten van Mindo, op een top van 2200 meter hoogte in de Tandayapa-vallei, ligt Bellavista-lodge. Het gelijknamige omringende reservaat van 700 ha. primair en secundair nevelwoud ligt tussen de 1550 en 2500 meter hoogte. In het reservaat zitten meer dan 330 vogelsoorten en er is een enorme varieteit aan bomen, planten, epyphyten waaronder orchideeën, reuzebromelias etc. De lodge ligt midden in het reservaat en rondom de gebouwen zijn prachtige wandelpaden uitgezet. Er is een restaurant-cafetaria en het zicht over de omliggende bergen is indrukwekkend. Bellavista is een echte aanrader voor natuurliefhebbers.
Voor meer info zie www.bellavistacloudforest.com/

Tandayapa

Tandayapa ligt midden in het nevelwoud. De lodge trekt vooral vogelfotografen aan en heeft zijn faciliteiten speciaal aan hen aangepast. Het hoofdgebouw heeft een groot balkon met zicht op het bos.
Tandayapa biedt meerdaagse all-in birdwatching- en fotografietours aan. Samen met de Engelstalige gids bepaal je zelf het programma op basis van een keuzemenu, dat je kan vinden op hun website.
Voor meer info zie www.tandayapabirdlodge.com

Yellow House

Yellow House, ook wel Hacienda San Vincente genoemd, is gelegen op wandelafstand van het park van Mindo. De haciënda is een 200 ha groot, eeuwenoud landbouwbedrijf en is altijd binnen dezelfde familie gebleven, de familie ´Garzon`. Yellow House, het hotel van het landbouwbedrijf, staat aan de ingang van de boerderij en wordt voornamelijk door natuurliefhebbers bezocht. Je kan een van de Yellow House trails volgen: dit zijn wandelpaden die je kennis laten maken met de mooiste delen van het nevelwoud. De weiden rondom de hacienda zitten vol kleine rode teken. Goed insmeren dus.
Voor meer info zie www.ecuadormindobirds.com