Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteit in de regio van Mindo

Trek Lloa-Mindo (2 dagen)

Dit is een tweedaagse tocht die vertrekt vanuit Quito naar Lloa, een klein stadje op enkele kms van het zuiden van Quito aan de voet van de Pichincha-vulkaan. Hier trekken we het bos in langs de “huayrapungo”, wat in het Quechua betekent “deur naar de wind”. Het Mindo-Nambillo reservaat wordt doorkruist door vele snelstromende riviertjes maar er zijn ook open velden en moerassen. We trekken door een oude lavastroom, herinnering aan de uitbarstingen van de Pichinchavulkaan die plaatsvonden tussen 1999 en 2002. Je kan deze wandeling uitsluitend met een lokale gids maken; de paden zijn niet gemarkeerd. Het is een prachtige wandeling, vol verscheidenheid aan flora en fauna en met adembenemende uitzichten. Je steekt riviertjes over langs kabelbaantjes, je ploetert door modderige moerassen, en baant je een weg met de machete langs overwoekerde paden. Onderweg maak je eten klaar in het bos en s’ nachts zoek je er een plek om te kamperen.
Wat meenemen: vier liter water, drie paar sokken en twee paar ondergoed per dag, mes, slaapmatje, rubber laarzen, wandelschoenen, muggenspray, hoed of pet, handdoek, toiletartikelen, regenponcho, en een zaklamp met extra batterijen. Pas op: alles wat je meeneemt, moet je in staat zijn om tijdens de hele tocht te dragen
Dag 1: De gids pikt je op aan het hotel, je rijdt met de gids tot aan de voet van de Pichincha. De gids overloopt nog even de reis en erna begint de trektocht van twee dagen richting het nevelwoud van Mindo. Onderweg stop je voor een lunch en ’s avonds worden de tenten opgetrokken om te overnachten.
Dag 2: Je staat vroeg op om te tocht verder te zetten. Er wordt ontbeten en erna wordt de tocht verder hervat. Naarmate je Mindo nadert voel je hoe het klimaat verandert naar tropisch nevelwoud en daarbij ook de vegetatie verandert. Je komt rond de middag aan in Mindo en hier krijg je een lekkere lunch om terug op krachten te komen. Je kan daarna aan het hotel ontspannen of het dorp gaan verkennen dat genoeg cafés en terrasjes bevat om er een ontspannende namiddag van te maken.

Excursion-Mindo: Trek Lloa-Mindo (2 days)
Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!