Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Trek Lloa-Mindo (2 dagen)

Dit is een tweedaagse tocht die vertrekt vanuit Quito naar Lloa, een klein stadje op enkele kms van het zuiden van Quito aan de voet van de Pichincha-vulkaan. Hier trekken we het bos in langs de “huayrapungo”, wat in het Quechua betekent “deur naar de wind”. Het Mindo-Nambillo reservaat wordt doorkruist door vele snelstromende riviertjes maar er zijn ook open velden en moerassen. We trekken door een oude lavastroom, herinnering aan de uitbarstingen van de Pichinchavulkaan die plaatsvonden tussen 1999 en 2002. Je kan deze wandeling uitsluitend met een lokale gids maken; de paden zijn niet gemarkeerd. Het is een prachtige wandeling, vol verscheidenheid aan flora en fauna en met adembenemende uitzichten. Je steekt riviertjes over langs kabelbaantjes, je ploetert door modderige moerassen, en baant je een weg met de machete langs overwoekerde paden. Onderweg maak je eten klaar in het bos en s’ nachts zoek je er een plek om te kamperen.
Wat meenemen: vier liter water, drie paar sokken en twee paar ondergoed per dag, mes, slaapmatje, rubber laarzen, wandelschoenen, muggenspray, hoed of pet, handdoek, toiletartikelen, regenponcho, en een zaklamp met extra batterijen. Pas op: alles wat je meeneemt, moet je in staat zijn om tijdens de hele tocht te dragen
Dag 1: De gids pikt je op aan het hotel, je rijdt met de gids tot aan de voet van de Pichincha. De gids overloopt nog even de reis en erna begint de trektocht van twee dagen richting het nevelwoud van Mindo. Onderweg stop je voor een lunch en ’s avonds worden de tenten opgetrokken om te overnachten.
Dag 2: Je staat vroeg op om te tocht verder te zetten. Er wordt ontbeten en erna wordt de tocht verder hervat. Naarmate je Mindo nadert voel je hoe het klimaat verandert naar tropisch nevelwoud en daarbij ook de vegetatie verandert. Je komt rond de middag aan in Mindo en hier krijg je een lekkere lunch om terug op krachten te komen. Je kan daarna aan het hotel ontspannen of het dorp gaan verkennen dat genoeg cafés en terrasjes bevat om er een ontspannende namiddag van te maken.