Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Papallacta

1 000 inwoners

3 200 meter boven zeeniveau

PapallactaPapallacta is een klein dorpje op 64 kilometer ten Oosten van Quito, langs de Interoceánica (dat is de weg tussen Quito en het Amazonegebied). Het ligt tegen de oostelijke flanken van de Andes, waar de páramo overgaat in vochtig nevelwoud.

Je vindt in deze streek prachtige thermale baden en het vlakbij gelegen natuurreservaat Cayambe-Coca biedt goede mogelijkheden om ongerept hoogland te leren kennen. Bij helder weer zijn de besneeuwde toppen van de Cayambe (5 790 m) en de vlakbij gelegen Antisana (5 752 m) te zien. Papallacta is een ideale plaats om heerlijk te relaxen.

Laguna de PapallactaOverdag kun je er wandelingen maken door het deels met nevelwoud begroeide bergland in de omgeving en ’s avonds kun je vanuit kleine tegen de berghelling gebouwde natuurlijke warmwater bronnen genieten van de sterrenhemel. Zelfs als het regent of sneeuwt is het zeer aangenaam toeven in het warme water dat overal langs de berg naar beneden stroomt.

Sommige hotels hebben heuse spa’s met therapeutische baden, jacuzzi en massage. Alles is zeer hygienisch en ontspannend.

Omdat Papallacta niet ver van Quito ligt kan het tijdens weekends en vakanties druk zijn.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!