Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Papallacta

1 000
inwoners

3 200
mt boven zeeniveau

PapallactaPapallacta is een klein dorpje op 64 kilometer ten Oosten van Quito, langs de Interoceánica (dat is de weg tussen Quito en het Amazonegebied). Het ligt tegen de oostelijke flanken van de Andes, waar de páramo overgaat in vochtig nevelwoud.

Je vindt in deze streek prachtige thermale baden en het vlakbij gelegen natuurreservaat Cayambe-Coca biedt goede mogelijkheden om ongerept hoogland te leren kennen. Bij helder weer zijn de besneeuwde toppen van de Cayambe (5 790 m) en de vlakbij gelegen Antisana (5 752 m) te zien. Papallacta is een ideale plaats om heerlijk te relaxen.

Laguna de PapallactaOverdag kun je er wandelingen maken door het deels met nevelwoud begroeide bergland in de omgeving en ’s avonds kun je vanuit kleine tegen de berghelling gebouwde natuurlijke warmwater bronnen genieten van de sterrenhemel. Zelfs als het regent of sneeuwt is het zeer aangenaam toeven in het warme water dat overal langs de berg naar beneden stroomt.

Sommige hotels hebben heuse spa’s met therapeutische baden, jacuzzi en massage. Alles is zeer hygienisch en ontspannend.

Omdat Papallacta niet ver van Quito ligt kan het tijdens weekends en vakanties druk zijn.

FOTOGALERIJ