Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Papallacta

Hotels in Papallacta

In het kleine dorp Papallacta ligt eigenlijk maar één hotel: het erg bekende Thermas de Papallacta. Je zit hier op 3300 meter hoogte aan de voet van de Antisana-vulkaan. Uit talloze bronnen stroomt hier heet vulkanisch zwavelhoudend water, waarin het heerlijk vertoeven is. Naast het hotel (met verschillende privé-baden die voorbehouden zijn voor de eigen klanten) liggen de erg mooie en grote publieke baden. Een vijftal kilometer verder langs een verharde weg kom je aan een ingang van het enorme natuurpark Cayambe-Coca. Ondanks het feit dat je hier niet ver van Quito bent, is het hier doorgaans erg rustig. Alleen de weekends en feestdagen kunnen soms druk zijn. Je kan Papallacta aandoen als je op doorreis bent naar het Amazonewoud.

Thermas de Papallacta

Termas de Papallacta ligt midden in de natuur op een hoogte van 3250 meter, op slechts 65 km van Quito in een gebied met talloze thermale bronnen tussen de Antisana en Cayambe Andesvulkanen. Het resort telt 39 standaardkamers, 3 kamers met jacuzzi, 7 suites met sociale ruimte en open haard en 6 hutten met twee verdiepingen, 2 badkamers en woonkamer. Alle kamers en hutten hebben een eigen badkamer, thermische vloerverwarming en zijn verdeeld over 3 verschillende gebieden met elk een thermaal zwembadcircuit exclusief voor de gasten. Daarnaast hebben de gasten toegang tot het spa-zwembad en het ecologische wandelpad La Isla.
Het spa-gedeelte heeft thermale baden met verschillende soorten hydromassage, door middel van waterstralen, luchtbellen of hydrojets. In de exclusieve Thermal Club kan je kiezen uit verschillende soorten hydrotherapieën en massages, die door de kracht van het thermale water zorgen voor een totaal ontspannende ervaring. Deze diensten zijn niet in de hotelprijs inbegrepen, maar de gasten hebben een voorkeurstarief voor het gebruik van de zwembaden in dit gebied en een korting op het menu van de spabehandelingen.
Op gastronomisch gebied bieden de verschillende restaurants van het resort heerlijke Ecuadoraanse, maar ook internationale gerechten. Je kan hier forel eten, een typisch gerecht uit de streek, in verschillende bereidingen. Er zijn gezonde menu’s, snacks en vegetarische gerechten bereid met verse ingrediënten. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd.

Voor meer info zie www.termaspapallacta.com