Logo NL

Chimborazo (Riobamba)

&

in Chimborazo (Riobamba)

160 700 inwoners

2 754 meter boven zeeniveau

ChimborazoRiobamba (hoofdstad van de provincie Chimborazo) is een aangenaam, vriendelijk stadje dat echter steeds wat kouwelijk aanvoelt door de frisse winden die van de besneeuwde Chimborazo-vulkaan (6 310 m) neerdalen.
Het centrum heeft mooie koloniale gebouwen en kerken en er zijn prachtige vergezichten over de omliggende vulkanische bergtoppen. Op marktdagen (woensdag, maar vooral op zaterdag) loopt de stad vol met indianen, die met hun ponchos en sjaals het straatbeeld kleuren.
Indiaanse vrouwenHet stadscentrum is compact en gemakkelijk te bezichtigen. Het religieuze museum Convento de la Concepción staat bekend als één van de beste van Ecuador.
Rondom de stad is er heel veel te bezoeken: je kan de trein nemen naar de “Duivelsneus” (la Nariz del Diablo), een berg met een stijgingspercentage van 5,5%, waar de trein afwisselend voor- en achterruit rijdt.
Je kan een trektocht maken naar de berghut op de Chimborazo. De markt in Guamote op donderdagmorgen is ook zeer de moeite

Fotogalerij

Kaart

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!