Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Chimborazo / Riobamba

Hotels in Chimborazo / Riobamba

In Riobamba raden we de mooie hacienda Abraspungo aan. Wil je proeven van de gezellige drukte in het oude centrum dan ga je best naar Santa Isabella. Rincon Aleman is dan weer een zeer verzorgd eenvoudiger hotel in een rustigere wijk van de stad met goede persoonlijke begeleiding. In Guamote ligt het mooie Inti Sisa, een hotelletje dat deel uitmaakt van een ontwikkelingsproject.

Hacienda Abraspungo

Dit mooie hotel is ondergebracht in een eeuwenoude haciënda. Er zijn 38 comfortabele kamers, allen genoemd naar een berg in Ecuador en ingericht met veel aandacht voor de koloniale stijl. Alle kamers hebben directe toegang tot de prachtige tuinen. In het restaurant verrassen de chefs je met een culinair hoogstaande Ecuadoriaanse keuken. Vanuit het hotel kan je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals paardrijden, wandelen, etc. Je bevindt je hier in een rustige buitenwijk van Riobamba op zo´n vijf minuutjes rijden van het centrum.
Voor meer info zie haciendaabraspungo.com

Casa Real

Dit moderne 4-sterren hotel ligt in een rustige woonwijk in Riobamba. Op 300 mt van het hotel vind je een groot winkelcentrum en op tien minuten met de wagen kan je de ambachtsmarkt bezoeken. Het gebouw is geïnspireerd op de koloniale architectuur, maar met een moderne knipoog. De kamers werden ingericht in warme kleuren en met alle denkbare comfort en luxe. Ze werden opgetrokken rond een mooie binnentuin. Het hotel beschikt over een prima restaurant.
Voor meer info zie www.hotelspacasareal.com

Hosteria La Andaluza

Hostería La Andaluza ligt in de vallei van Guano, op zo`n tien minuutjes rijden van Riobamba. Het biedt een mooi uitzicht over het omliggende gebergte. Op heldere dagen zie je de Chimborazo vulkaan achter de Hostería liggen. Het hotel beschikt over ruime kamers, allen met badkamer en verwarming. Er is een recreatieruimte waar je kan tafeltennissen, volleyballen, voetballen, etc. Het hotel biedt verschillende massages aan. Vanuit het hotel kan je deelnemen aan verschillende excursies, zoals wandelingen, paardrijden, etc.
Voor meer info zie www.hosteriaandaluza.com

Rincon Aleman

Rincon Aleman ligt in een rustige buitenwijk van Riobamba. Het hotel heeft een mooi ingerichte binnentuin en vanop het dakterras heb je een prachtig zicht over de Chimborazo-vulkaan en de bergen Carihuayrazo en Altar. Er zijn 9 ruime en comfortabele kamers met eigen badkamer Het hotel beschikt over een uitgeruste keuken voor het gebruik van de gasten.
Voor meer info zie hostalrinconaleman.com

Santa Isabella

Dit kleine boutique hotel, gelegen in het centrum van Riobamba telt een 25-tal standaardkamers en suites, allen ingericht in koloniale stijl. Breng zeker een bezoekje aan het restaurant van het hotel. Hier wordt zowel een Ecuadoraanse als een internationale keuken geserveerd. Er is een bar in de kelder met een grote keuze van nationale en internationale bieren. Daarnaast is er ook een wellness ruimte met sauna en jacuzzi.
Voor meer info mansionsantaisabella.com

Inti Sisa

Guamote is een klein bergdorpje, bekend voor zijn inheemse bevolking en tradities. Als onderdeel van een integraal ontwikkelingsproject biedt Inti Sisa hier 23 mooie gastenkamers aan. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Daarnaast kun je in de guesthouse ook lekker eten. Het project biedt steun aan de lokale inwoners van Guamote. Op donderdagmorgen stap je de deur uit en belandt in de mooiste inheemse markt van Ecuador. Het project wordt gerund door enkele Vlaamse vrijwilligers.
Voor meer info zie www.intisisa.com

La Quinta

Dit mooie hotel is ondergebracht in een gerestaureerd wijndomein. Het domein is cultureel patrimonium van de stad Alausi. Je bevindt je hier in een prachtige omgeving, vlakbij het stationnetje van Alausi. Het hotel beschikt over een 7-tal standaardkamers en een suite. In het restaurant kan je lekker eten en na de maaltijd kan je in de bar terecht voor een drankje.
Na een lange sluiting wegens Covid en ook veroorzaakt door het schrappen van het treintraject Nariz del Diablo is het hotel begin 2023 opnieuw open gegaan.
Voor meer info zie www.hosteria-la-quinta.com

Chimborazo Lodge

Aan de voet van de Chimborazo, in de Totorilla Vallei op 4.000 meter boven de zeespiegel, bevindt zich de Chimborazo Lodge. Deze lodge ligt op de ruïnes van het historische refugio Tambo, een toevluchtsoord voor reizigers sinds precolumbiaanse tijden. De lodge ligt op de grens van het nationaal park Chimborazo, omgeven door de oorspronkelijke páramo waar lama’s en alpaca’s grazen. Het is de ideale plaats om te genieten van de natuur. De lodge beschikt niet over internet. Van hieruit kan je zelfstandig verschillende wandelingen ondernemen, of kan je samen met een gids de Chimborazo vulkaan bezoeken. De lodge is van Marco Cruz, nu op leeftijd maar ooit Ecuador’s bekendste bergbeklimmer.
Inclusief: ontbijt en avondmaal
Exclusief: lunch
Voor meer info zie: www.chimborazolodge.com