Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Cuenca

340 000 inwoners

2 530 meter boven zeeniveau

CuencaCuenca is de hoofdstad van de provincie Azuay en de vierde grootste stad in Ecuador. De stad heeft veel van haar koloniale karakter bewaard, met prachtige oude gebouwen.

Veel Ecuadoranen beschouwen Cuenca dan ook als hun mooiste stad en het is moeilijk om met hen hierover van mening te verschillen. De oude kasseistraten, de bloemrijke parken en de witte gebouwen met antieke houten poorten en ijzeren balkons, maken het een plezier om te bezoeken. In 1999 werd Cuenca door UNESCO werelderfgoed benoemd.

Markt CuencaCuenca is het economisch centrum van de Austro – zo noemt men het zuiden van Ecuador. Maar Cuenca is ook van grote intellectuele betekenis: het heeft een lange traditie als geboorteplaats van bekende kunstenaars, schrijvers, dichters en filosofen en wordt daarom ook wel het “Athene van Ecuador” genoemd.

Cuenca is ook een vrij formele stad, trouw aan zijn conservatieve tradities. Zo gaat alles dicht tussen 13.00 en 15.00 uur en vele plaatsen sluiten op zondag.

Te bezoeken: het koloniale centrum, de vele musea, de warmwaterbaden op 5 km. van Cuenca, de Ingapirca-ruines, …

Maar vergeet in Cuenca Caf? JODOCO (Calle San Sebastian) niet te bezoeken. Het wordt gerund door de Vlaming Carlos Vuegen. Hij brouwt drie soorten bier: een trippel, een amber en een donkere. In zijn cafeetje kan je lekkere Belgische gerechten eten, biefstuk friet, stoofvlees, een videetje enz. Openingsuren, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11am tot 23am. Maandag, dinsdag en woensdag is het gesloten, daar hij dan zijn bier brouwt. Het cafe is gelegen op een gezellig pleintje met een aangenaam terras, en was vroeger het huis van de anonieme alcoholisten.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!