Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Cuenca

340 000
inwoners

2 530
mt boven zeeniveau

CuencaCuenca is de hoofdstad van de provincie Azuay en de vierde grootste stad in Ecuador. De stad heeft veel van haar koloniale karakter bewaard, met prachtige oude gebouwen.

Veel Ecuadoranen beschouwen Cuenca dan ook als hun mooiste stad en het is moeilijk om met hen hierover van mening te verschillen. De oude kasseistraten, de bloemrijke parken en de witte gebouwen met antieke houten poorten en ijzeren balkons, maken het een plezier om te bezoeken. In 1999 werd Cuenca door UNESCO werelderfgoed benoemd.

Markt CuencaCuenca is het economisch centrum van de Austro – zo noemt men het zuiden van Ecuador. Maar Cuenca is ook van grote intellectuele betekenis: het heeft een lange traditie als geboorteplaats van bekende kunstenaars, schrijvers, dichters en filosofen en wordt daarom ook wel het “Athene van Ecuador” genoemd.

Cuenca is ook een vrij formele stad, trouw aan zijn conservatieve tradities. Zo gaat alles dicht tussen 13.00 en 15.00 uur en vele plaatsen sluiten op zondag.

Te bezoeken: het koloniale centrum, de vele musea, de warmwaterbaden op 5 km. van Cuenca, de Ingapirca-ruines, …

Maar vergeet in Cuenca Caf? JODOCO (Calle San Sebastian) niet te bezoeken. Het wordt gerund door de Vlaming Carlos Vuegen. Hij brouwt drie soorten bier: een trippel, een amber en een donkere. In zijn cafeetje kan je lekkere Belgische gerechten eten, biefstuk friet, stoofvlees, een videetje enz. Openingsuren, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11am tot 23am. Maandag, dinsdag en woensdag is het gesloten, daar hij dan zijn bier brouwt. Het cafe is gelegen op een gezellig pleintje met een aangenaam terras, en was vroeger het huis van de anonieme alcoholisten.

FOTOGALERIJ