Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteiten in en rond Cuenca

Hier zelf nog een tekstje maken ….

Citytour Cuenca – daguitstap

Met een Engelstalige gids brengen we een bezoek aan de mooiste plekjes van Cuenca. In de voormiddag trekken we naar de fameuze kathedraal en verkennen we het koloniale stadscentrum. We bezoeken het panoramapunt van Turi, waar we een prachtig zicht op de stad krijgen. Vervolgens brengen we een bezoek aan een atelier van de beroemde Panamahoeden en aan de Plaza Rotary die bekend is om zijn grote aanbod artesanaat. In de namiddag bezoeken we het Pumapungo-museum, bekend om zijn tsantsas. Dat zijn gekrompen hoofden van de vijanden van de Shuarkrijgers uit het Amazonewoud. De gids past het bezoek graag aan aan je interesses en voorkeuren.

Citytour Cuenca – halve dag

Met een Engelstalige gids brengen we een bezoekje aan de mooiste plekjes van de stad. We wandelen door de San Sebastian wijk en brengen een bezoek aan de mooiste pleintjes, straatjes en kleine kerkjes. We maken een stop aan het museum van Moderne Kunst en trekken vervolgens verder naar een werkplaats waar de bekende Panama-hoeden gemaakt worden. We bezoeken het panoramapunt van Turi waar we een prachtig zicht hebben over de stad en keren dan terug naar het hotel. De gids past het bezoek graag aan aan je interesses en voorkeuren.

Cajas National Park

We vertrekken ’s morgens uit Cuenca en bezoeken eerst de lager gelegen gebieden van het Nationaal Park, Llaviucu genaamd, die op ongeveer 3200 meter hoogte liggen. We wandelen hier ongeveer anderhalf uur voor we naar het hoger gelegen gebied trekken. Daar ontspringt een van de mooiste en grootste meren van het park, La Toreadora genaamd. Aan de oevers van dit meer groeit de Polylepis of papierboom. We wandelen hier ongeveer twee uur en half en trekken daarna terug richting bewoonde wereld voor het middagmaal in een restaurant dat typische gerechten van de streek aanbiedt.
Moeilijkheidsgraad: licht – matig.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera, water, warme kledij en stevige wandelschoenen.

Inca ruïnes van Ingapirca

In de ochtend pikt de gids je op aan het hotel. We rijden een eindje noordwaarts naar de provincie Cañar waar Ingapirca ligt. Ingapirca, “Muur van de Inca” in het Quichua, is het best bewaarde overblijfsel van de Incacultuur in de Ecuadoriaanse Andes. Het is een goed voorbeeld van de architectuur uit die tijd maar ook van de Inca-cultuur in het algemeen. Afhankelijk van de dag waarop we reizen, combineren we deze uitstap met een bezoekje aan de wevers van Biblian, de markt van Azogues of de markt van Cañar. Na het middagmaal rijden we terug richting Cuenca. Onderweg brengen we nog een kort bezoekje aan de beroemde kerk van Biblian.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, warme kledij en een camera.

De waterval van Giron

De waterval van Giron is een van de mooiste plekjes van de streek. Een wagen pikt je op in de ochtend en brengt je zuidwaarts naar het kleine, pittoreske dorpje Giron. In dit subtropisch gebied wandelen we naar de waterval. Daarna trekken we nog we twee uurtjes verder naar een tweede waterval. Onderweg genieten we van de natuur en krijgen we uitleg over de planten en de vogels. We eten een lekkere plaatselijke maaltijd en keren erna terug richting het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, badpak, water, camera en sportieve kledij en schoenen.

Gualaceo en Chordeleg

In de ochtend pikt een wagen ons op aan het hotel. Na een half uurtje rijden arriveren we in de subtropische vallei waarin het stadje Gualaceo ligt. Het stadje staat bekend om zijn artesanaat, zijn folklore en om de prachtige rivier die er doorheen stroomt. Allereerst brengen we een bezoekje aan een familie die mooi textielwerk maakt. Hierna bezoeken we Ecuador ’s grootste orchideeëntuin en daarna rijden we verder naar Chordeleg dat bekend staat om zijn fijne juwelen en smeedwerk van edelmetalen. We eten een heerlijke middagmaal in een plaatselijk restaurant en na de middag bezoeken we nog een atelier waar er guitaren worden gemaakt alvorens naar het hotel terug te keren.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera en water.

Birdwatching – Cajas National Park

In het Nationaal Park Cajas leven zo´n 150 verschillende vogelsoorten. Tijdens deze tour kunnen we er ongeveer 45 bezichtigen. Rond 6:00 uur in de ochtend pikt een wagen ons op en brengt ons naar het lager gelegen deel van het park. Hier kunnen we een dertigtal vogels spotten, waaronder de Mask Trogon en de gray-breasted Mountain Toucan. Vervolgens trekken we naar het hoger gelegen deel. Hier kunnen we een vijftiental soorten bekijken, waaronder de endemische kolibrie, de Tit-like-Dacnis en nog veel andere soorten.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, camera, verrekijker en goede wandelschoenen.

Birdwatching – de vallei van Yunguilla –

Rond 6:00 uur in de ochtend haalt een wagen ons op aan het hotel. Eerst rijden we naar het Parque Paraiso in Cuenca zelf waar we al enkel lokale vogels zullen zien. Vervolgens trekken we verder richting zuidoosten naar de vallei van Yunguilla. In deze vallei kunnen we vogelsoorten spotten die zowel in de hogere gebieden als in de subtropische gebieden leven. Zoals de Golden-Olive Woodpecker, de Loja Hummingbird, de Peruvian Pygmy Owl etc.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, camera, verrekijker en goede wandelschoenen.

Saraguro: bezoek aan inheems dorp

Op ongeveer twee uur rijden van Cuenca bevindt zich de streek van de Saraguros, een trotse inheemse gemeenschap van de Andes die herkenbaar is aan zijn hoeden met zwart-wit patroon. Op zondag bezoeken we de erg gezellige markt van Saraguro en trekken we daarna de bergen in richting de Gera gemeenschap. Hier krijgen we uitleg over het dagelijks leven van de boeren en bewoners. We koken samen met een familie en maken een plaatselijk gerecht met producten uit de omgeving die we eventueel zelf geoogst hebben. Na deze heerlijke maaltijd keren we terug richting Cuenca.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, camera, water en gemakkelijke schoenen.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!