Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Guamote

25 000 inwoners

3 040 meter boven zeeniveau

Het kanton Guamote bevindt zich 50 km ten zuiden van Riobamba, langs de weg naar Alausi en Cuenca. De streek is bergachtig (tussen 2.600 en 4.500 meter boven zeeniveau) met veel erosie veroorzaakt door ontbossing. 90 % van de bevolking is inheems: het zijn Quichua afstammelingen van de Puruha-stam. De rest is blank en mesties. De laatste jaren zijn vele mestiezen die in het dorp Guamote woonden, uitgeweken naar de Verenigde Staten en Europa. Heel wat inheemsen die in de bergen rondom woonden, hebben nu hun intrek in het dorp genomen. De belangrijkste activiteit is landbouw (aardappelen, bonen, gerst).
De donderdagmarkt, een van de belangrijkste inheemse markten van het land, is de grootste trekpleister in dit gebied: het is een echte inheems markt (vergeet de dierenmarkt niet) die wekelijks de hele plaatselijke bevolking op de been brengt.
Guamote is de ideale plek om op een aangename en veilige manier contact te maken met de lokale indiaanse bevolking. Dit kan dankzij de ontwikkelingsorganisatie Inti Sisa die ter ondersteuning van haar projecten een kleine guesthouse runt. Er werken Vlaamse en Nederlandse vrijwilligers die samen met lokale gidsen excursies in het gebied opzetten: je kan de gewone toeristische activiteiten meedoen, maar ook de lokale indianenprojecten bezoeken. Dat maakt een bezoek aan Guamote zeker de moeite waard.
Sinds kort is de Vlaming Tom ook actief als gids in het gebied: hij woont in een inheems dorp niet van Guamote en biedt samen met een aantal inheemse gidsen excursies aan in het hele gebied tussen Riobamba en Cuenca. Hij specialiseerde zich in trekkings en fietstochten met veel aandacht voor de exuberante natuur en de inheemse bevolking.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!