Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Hotels in Guamote

Hotels in Guamote

Hieronder vind je 2 hotels in Guamote (Inti Sisa en Chuza Longa), ééntje in Alausi (La Quinta) en eentje in Ingapirca. We hebben ze gegroepeerd omdat deze drie stadjes niet ver van mekaar liggen en dus mekaar wat overlappen. En je kan Guamote ook vanuit Riobamba bezoeken: kijk dan naar de hotels in Riobamba.
In Guamote is Inti Sisa “the place to be”. Chuza Longa wordt doorgaans bezocht als Inti Sisa volzet is (dat gebeurt al eens op woensdagavond omdat op donderdagmorgen de bekende inheemse markt veel volk aantrekt).
La Quinta wordt gereserveerd als je de trein “Nariz del Diablo” wil doen. Sinds eind 2020 is het hele toeristische treingebeuren echter stopgezet – ook het populaire Nariz del Diablo. Het is nog steeds afwachten of deze programma’s opnieuw opgestart worden.

Inti Sisa

Guamote is een klein bergdorpje, bekend voor zijn inheemse bevolking en tradities. Als onderdeel van een integraal ontwikkelingsproject biedt Inti Sisa hier 23 mooie gastenkamers aan. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Daarnaast kun je in de guesthouse ook lekker eten. Het project biedt steun aan de lokale inwoners van Guamote. Op donderdagmorgen stap je de deur uit en belandt in de mooiste inheemse markt van Ecuador. Het project wordt gerund door enkele Vlaamse vrijwilligers.
Voor meer info zie www.intisisa.com

La Quinta

Dit mooie hotel is ondergebracht in een gerestaureerd wijndomein. Het domein is cultureel patrimonium van de stad Alausi. Je bevindt je hier in een prachtige omgeving, vlakbij het stationnetje van Alausi. Het hotel beschikt over een 7-tal standaardkamers en een suite. In het restaurant kan je lekker eten en na de maaltijd kan je in de bar terecht voor een drankje.
Na een lange sluiting wegens Covid en ook veroorzaakt door het schrappen van het treintraject Nariz del Diablo is het hotel begin 2023 opnieuw open gegaan.
Voor meer info zie www.hosteria-la-quinta.com

Posada Ingapirca

Deze 200-jaar oude haciënda ligt op zo´n 500 mt van Ingapirca, de belangrijkste archeologische site van Ecuador. De haciënda werd zorgvuldig gerestaureerd. Hier kan je slapen in een van de 23 kamers of suites, allen met privébadkamer en open haard. Neem zeker een kijkje in de gameroom of wandel door de mooie tuinen. In het restaurant kan je genieten van een overheerlijke gourmetkeuken, waarna je gezellig een drankje kan nemen in de bar.
Voor meer info zie posadaingapirca.com

Chuza Longa

Chuza Longa is een klein sympathiek hotelletje, gelegen in het centrum van Guamote. In dit oude gerenoveerde huis is men fier op de gastvrijheid die kenmerkend is voor de Ecuadoraanse Andes. De 4 kamers op het eerste verdiep kijken uit op de centrale binnenpatio met cafetaria en houtoven. Allen hebben een eigen badkamer met warm water.
Voor meer info zie www.chuzalonga.com