Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Otavalo

56 000 inwoners

2 530 meter boven zeeniveau

CuicochaOtavalo is het commerciële centrum van de economisch succesvolle Otavaleños, een indianenvolk dat al het mogelijke doet om zijn eigen cultuur te behouden. Het merendeel van de inwoners van de stad Otavalo zijn echter blanken en mestiezen. De indianen leven in kleine dorpjes of comunidades in de omgeving.

De voornaamste trekpleister van Otavalo is de wereldberoemde zaterdagmarkt, met een enorm aanbod aan artesanaat en tekstiel. De zaterdagmarkt bestaat nu al uit vier verschillende markten en de centrale straten van de stad lopen vol met indiaanse verkopers. De officiele artesanaatsmarkt ligt op en rond de Plaza de Ponchos (officiëel Plaza Centenario).

De dierenmarkt start om 5 uur ’s morgens en duurt tot 10 uur. Grotere dieren worden verkocht buiten de stad, kleinere dieren (schapen, varkens, honden, cuyes of guinese biggetjes, enz.) worden verhandeld bij het busstation. De gewone lokale markt vind je tussen 7.00 en 14.00 uur op de Plaza 24 de Mayo. De Markt OtavaloOtavaleños verkopen zelf geproduceerd artesanaat, maar ze kopen ook producten op in heel Ecuador (veel tapijten komen uit Salasacas), en zelfs uit Peru en Bolivië.

Je vindt op de artesanaatsmarkt schilderijtjes, juwelen, manden, tassen, lederwerk, hoeden, hangmatten, houtsnijwerk, keramiek, etc.

Op zaterdag is de artesanaatsmarkt ontzettend druk en gezellig. Maar sinds enkele jaren kun je ook op andere dagen op deze markt terecht. Het is dan minder druk, maar ook minder gezellig. Op zaterdag zouden de prijzen ook wat hoger liggen. Indiaanse verkopers worden soms niet zo graag gefotografeerd: als je eerst iets koopt en dan vraagt of je een foto kan nemen, wordt dat meestal niet geweigerd. Beleefdheid en wererzijds respect zijn belangrijke lokale waarden. En, zoals op alle markten in Ecuador: afdingen is een absolute must.

Verder te bezoeken: Peguche (klein indianendorp vlakbij Otavalo) met een mooie waterval, het San Pablo-meer aan de voet van de Imbabura-berg met enkele mooie restaurants tussen kleine indianendorpjes, Cotacachi (een klein stadje gespecialiseerd in alles wat uit leder gemaakt wordt).

Vlakbij Cotacachi ligt ook het natuurreservaat Cotacachi-Cayapas met het bekende meer Laguna Cuicocha.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!