Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Hotels in Otavalo

Binnen de stad is Posada del Quinde een goede keuze, wegens zijn goede service en rustige ligging. Hotel Otavalo is pas geopend en ook een aanrader binnen de stad. In de omgeving van de stad vind je een aantal prachtige oude hacienda’s. Een verblijf in een hacienda is een absolute aanrader. Zuleta, Cusin en Pinsaqui zijn eeuwenoude hacienda’s waar het aangenaam verblijven is.

Hacienda Zuleta

☆☆☆☆☆

Haciënda Zuleta dateert uit de 17de eeuw en is gelegen op 2.800 meter hoogte, tussen Cayambe en Otavalo. Het hotel ligt op ongeveer twee uur rijden van Quito. De haciënda is een actief boerenbedrijf en omvat 2.000 hectaren landbouwgronden. Het hotel was ooit de werkboerderij van een voormalig president van Ecuador. Tegenwoordig is de haciënda nog steeds eigendom van de bekende Lasso-familie. Er zijn zeventien unieke gastenkamers, allen met open haard. Je kan lekker eten in de gerenommeerde keuken met producten uit eigen kweek: er is een eigen zuivelbedrijf, een organische tuin, een forelkwekerij, etc. De haciënda biedt verschillende excursies aan. Zo kan je te voet of te paard de prachtige, eeuwenoude tuinen ontdekken.
Voor meer info zie zuleta.com

Hacienda Cusin

☆☆☆☆

Haciënda Cusin is een gerestaureerd, 17de-eeuws landgoed. De haciënda is gelegen op 2.600 meter hoogte, in de buurt van het San Pablo-meer en op 5 minuten met de wagen van Otavalo. Ja kan hier een wandeling maken door de vijf hectare aangelegde tuinen met prachtige begroeing, vijvers en patio´s. Daarenboven biedt de haciënda uitzicht op de bergen Imbabura en Cotacachi. Je kan dineren in het bijhorende restaurant, met groenten, fruit en specerijen uit eigen kweek, of in een van de restaurantjes gelegen aan de oevers van het meer.
Voor meer info zie www.haciendacusin.com

Hacienda Pinsaqui

☆☆☆☆

De eeuwenoude haciënda Pinsaqui stelde ooit meer dan duizend inheemse wevers en spinners te werk. Er werden hoogwaardige tapijten gemaakt die bestemd waren voor de export naar verschillende delen van de wereld. In 1790 transformeerde de haciënda in een hotel. Simon Bolivar, de bevrijder van Latijns-Amerika, overnachtte hier wanneer hij op doorreis was. In dit hotel werd, aan het einde van de 19de eeuw, het historische vredesverdrag tussen Ecuador en Colombia getekend. De gebouwen werden doorheen de jaren prachtig onderhouden en ook gerestaureerd. Het hotel biedt dertig kamers en suites met open haard aan, een prima restaurant en enkele eeuwenoude tuinen. Met zijn rustige ligging, op enkele minuten van zowel Otavalo en Cotacachi, is Haciënda Pinsaqui een echte aanrader.
Voor meer info zie www.haciendapinsaqui.com

Hotel Otavalo

☆☆☆☆

Je vindt Hotel Otavalo vlakbij het centrum. Het is dus de perfecte uitvalsbasis om het stadje te verkennen of om op excursies te trekken rond Otavalo. Hotel Otavalo was oorspronkelijk een radiostation en werd daarna een van de eerste hotels van de stad. Het is lang dicht geweest voor renovatie en de werken zijn pas in 2018 afgerond. Gelukkig heeft het hotel de mooie stijl van het oorspronkelijk huis behouden. Zo zijn de originele houten gewelven in het restaurant behouden. Er werd wel een moderne toets aan het hotel gegeven en alle kamers bevatten veel luxe en comfort. Daarnaast kan je er ook lekker eten en is er een ‘roof top’ bar met uitzicht op de Imbabura vulkaan.
Voor meer info zie www.hotelotavalo.com

La Casa Sol

☆☆☆

La Casa Sol is gelegen bij de waterval van Peguche, aan de rand van het kleine natuurreservaat. Het is een charmant hotel dat over acht kamers en twee suites beschikt. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, open haard en een balkon dat directe toegang geeft tot de tuinen. Vanuit het hotel heb je een mooi zicht op het Andesgebergte en op de vallei van Otavalo. Het hotel ligt op 30 minuten wandelen van het centrum van Otavalo en dichtbij het Parque Condor en het meer van San Pablo.
Voor meer info zie www.lacasasol.com

Las Palmeras Inn

☆☆☆

Deze 150 jaar oude hacienda is gelegen in de Quichinche vallei gelegen, op twee km van het centrum van Otavalo. De typische aspecten van de hacienda zijn behouden zoals de adobemuren, de open haarden, de houten balken en de mooie palmbomen in de tuin. De hacienda is omgebouwd tot een comfortabel hotel met verschillende standard rooms en suites. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Sommigen hebben een open haard. Je kan er mooi wandelen en na de wandeling genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant van de hacienda.
Voor meer info zie www.laspalmerasinn.com

Posada del Quinde

☆☆☆

Dit mooie hotel ligt in een rustige buurt op wandelafstand van het centrum van Otavalo en de bekende indianenmarkt. Alle kamers hebben verwarming en privé badkamer. Er is overal uitzicht op de grote tuinen of op de patio. Het inheemse personeel is erg behulpzaam. Er zijn ook twee appartementjes voor families of kleine groepen tot 7 personen met gelegenheid tot koken. Doorgaans is het hier vrij rustig. Posada del Quinde is een goede uitvalsbasis om Otavalo te verkennen.
Meer info en foto’s zie www.posadaquinde.com

Puerto Lago

☆☆☆

Hotel Puerto Lago ligt aan de voet van de San Pablo vulkaan en aan de rand van het San Pablo meer, op tien minuutjes rijden van het centrum van Otavalo. Het hotel bestaat uit een aantal chalets, elk met uitzicht op het meer. Voor het diner kan je terecht in het restaurant van Puerto Lago. Het restaurant beschikt over zowel een Ecuadoriaanse als een internationale keuken. De gerechten worden bereid met ingrediënten uit eigen kweek. In de weekends kan je bij het diner meestal ook genieten van livemuziek.
Voor meer info zie www.puertolago.com

Doña Esther

☆☆

Deze Bed & Breakfast ligt in het centrum van Otavalo. Enkele jaren geleden werd het hotel vernieuwd met aandacht voor de koloniale stijl van het gebouw. Doña Esther telt twaalf eenvoudig ingerichte kamers en een kleine penthouse. Alle kamers zijn gelegen rond een patio met veel bloemen en planten en beschikken over een eigen badkamer. In het restaurant ´Árbol de Montalvo´ kan je proeven van verschillende internationale gerechten.
Voor meer info zie www.otavalohotel.com

Verblijf in een inheems gezin

☆☆

In het gezellig dorpje La Calera, iets buiten Cotacachi, logeer je op de boerderij van een inheems gezin. Je beschikt hier over een klein, maar comfortabel huisje met eigen badkamer met warm water en open haard. De inwoners van La Calera leven van de tuinbouw (groenten, mais en bonen), en van de weefkunst. Je ontbijt samen met het gezin en krijgt de kans om echt ´local´ te gaan. Als je wil kan je deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van dit gezin.
Er bestaat geen beter manier om het leven van de lokale gemeenschap te leren kennen! La Calera kent een aangenaam lenteklimaat.Zie je het ook zitten om te lunchen of te dineren met het gezin? Dit kan je perfect met hen afstemmen.

Zie onze keuze hotels

Kijk ook eens naar deze

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!