Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Puerto Lopez

&

in Puerto Lopez

10 000 inwoners

0 meter boven zeeniveau

Dit kleine pittoreske vissersdorpje ligt aan een turquoise hoefijzervormige baai, met een mooi strand tussen de heuvels aan de Noord- en de Zuidkant. Het strand is op zijn mooist aan de uiteinden van het dorp, weg van de vele vissersbootjes die buiten de kustlijn aangemeerd liggen. Vanop de hoofdweg ten zuiden van het stadje heb je een mooi zicht over de baai.
’s Middags rond halfvijf komen de vissers terug in de baai met hun bootjes vol vis. Onmiddellijk begint op het strand een levendige handel, die zeker een bezoek waard is.
Puerto Lopez vormt het ideale startpunt voor bezoeken aan de stranden van Los Frailes, Agua Blanca, Isla de la Plata en andere delen van het nationaal park Machalilla. Ook het administratieve kantoor van het park, waar de ingangskaartjes verkocht worden, is hier gevestigd.
Veel bezoekers komen tussen eind juni en begin september om de bultrugwalvissen te bekijken. Vanuit kleine, acht meter lange bootjes, kun je van dichtbij de vijftien meter lange walvissen uit het water omhoog zien springen en fantastische kunstjes zien maken. Vaak kom je ook terecht in scholen van honderden dolfijnen die een eindje met de boot meezwemmen.
De kleine eilandjes Isla de la Plata en Isla Salango maken ook deel uit van het Nationaal Park Machalilla. Isla de la Plata ligt ongeveer 25 km uit de kust en wordt terecht klein Galapagos genoemd. Het eiland kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids en er zijn paden aangelegd waar niet van mag afgeweken worden. Een bezoek aan Isla de la Plata is zeker de moeite waard.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!