Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Puerto Lopez

10 000
inwoners

0
mt boven zeeniveau

Dit kleine pittoreske vissersdorpje ligt aan een turquoise hoefijzervormige baai, met een mooi strand tussen de heuvels aan de Noord- en de Zuidkant. Het strand is op zijn mooist aan de uiteinden van het dorp, weg van de vele vissersbootjes die buiten de kustlijn aangemeerd liggen. Vanop de hoofdweg ten zuiden van het stadje heb je een mooi zicht over de baai.
’s Middags rond halfvijf komen de vissers terug in de baai met hun bootjes vol vis. Onmiddellijk begint op het strand een levendige handel, die zeker een bezoek waard is.
Puerto Lopez vormt het ideale startpunt voor bezoeken aan de stranden van Los Frailes, Agua Blanca, Isla de la Plata en andere delen van het nationaal park Machalilla. Ook het administratieve kantoor van het park, waar de ingangskaartjes verkocht worden, is hier gevestigd.
Veel bezoekers komen tussen eind juni en begin september om de bultrugwalvissen te bekijken. Vanuit kleine, acht meter lange bootjes, kun je van dichtbij de vijftien meter lange walvissen uit het water omhoog zien springen en fantastische kunstjes zien maken. Vaak kom je ook terecht in scholen van honderden dolfijnen die een eindje met de boot meezwemmen.
De kleine eilandjes Isla de la Plata en Isla Salango maken ook deel uit van het Nationaal Park Machalilla. Isla de la Plata ligt ongeveer 25 km uit de kust en wordt terecht klein Galapagos genoemd. Het eiland kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids en er zijn paden aangelegd waar niet van mag afgeweken worden. Een bezoek aan Isla de la Plata is zeker de moeite waard.

FOTOGALERIJ