Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Activiteiten in en rond Puerto Lopez

Activiteiten in en rond Puerto Lopez

Isla de la Plata of klein Galapagos

Tijdens deze uitstap bezoek je dit mooie eiland, ook wel klein Galapagos genoemd. Het ligt op 25 km (ongeveer 1,5 uur varen) voor de kust van Puerto Lopez. Je vindt er, naast fregatvogels en keerkringvogels ook blauwvoet-, masker- en roodvoetsgenten en zelfs enkele Galapagosalbatrossen. Het eiland kan alleen met een gids van het park bezocht worden en je mag niet van de officiële paden afwijken. Je maakt er een wandeltocht van 2 uur en half met de natuurgids. Dan keer je terug naar de boot waar je schildpadden kan spotten. Daarna kan je gedurende een uurtje snorkelen in de baai tussen zeeschilpadden en kleurrijke vissen. Op weg naar het eiland kan je tussen juni en september bultrugwalvissen spotten, die het gebied in grote getalen gebruiken als kraamkamer.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: windbreker voor op de boot, sportschoenen, waterfles, bescherming tegen de zon, zwem gerief en camera.

Los Frailes en Agua Blanca

Vandaag bezoek je Ecuador’s mooiste strand. Je kan naar het strand met de wagen of met de fiets. Los Frailes is op ongeveer drie kilometer verwijderd van Puerto Lopez. Aan het begin van de wandeling krijg je eerst wat uitleg over het gebied. De wandeling leidt je dan naar La Tortuguita, een strand met zwart zand, een uitkijkpost met zicht over de kust om uiteindelijk een strand te bereiken met prachtig wit zand. Hier kan je een tijd blijven voor we naar Agua Blanca vertrekken. Agua Blanca is een archeologische site middenin een natuurdomein. Je kan je hier onderdompelen in een meer dat medicinale eigenschappen heeft door zijn vulkanische oorsprong. Daarna keren we terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, sportief schoeisel en zwem gerief.

Walvissen spotten en snorkelen

Tussen eind juni en begin september gebruiken de bultrugwalvissen de kustwateren van het Nationaal Park als kraamkamer. Het is een spectaculair gebeuren om vanuit de kleine bootjes de 15 meter lange vissen uit het water te zien opduiken en hun kunstjes te zien opvoeren. Het gebied wemelt ook van de dolfijnen. Rond de middag vertrek je samen met een gids in een boot de zee in, je krijgt uitleg over de dieren en krijgt de kans om mooie foto’s te nemen. Daarna vaar je terug richting de kust om er samen met de gids nog even te snorkelen.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: zwemkledij, bescherming tegen de zon, camera en water.

Wandeling in het nevelwoud van Machalilla

Tijdens deze excursie leer je het binnenland van de kust kennen. We vertrekken vanuit het hotel naar een dorp aan de Rio Blanco-rivier. Hier krijg je eerst wat uitleg over de regio om daarna aan een prachtige 3 uren durende wandeling doorheen het nevelwoud te beginnen. In het gebied zitten brulapen, kapucijnenapen, guantas (een soort knaagdier) en verschillende soorten papegaaien. Rond de middag bereik je het eindpunt van de wandeling waar je een lekkere middagmaal kan eten. Daarna vertrekken we terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, sportschoeisel en een camera.

Kayak en Snorkeling aan de kust

Samen met een gids trekken we in een kleine motorboot de zee op om allerlei vogels te spotten zoals pelikanen, fregatten en blauwvoet genten. We brengen enkele uren door met snorkelen en kayakken om daarna de uitstap te beeindigen met wat vissen in open water.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon, zwemkledij, camera en water.

Paardrijden op het strand en in de bergen

Na kennismaking met de paarden krijgen we wat uitleg over de plaatsen die we gaan bezoeken. We vertrekken naar het strand waar je ongeveer twee uurtjes op het strand kan galopperen of draven (afhankelijk van je niveau). Daarna trek je samen met de gids de bergen in. De gids geeft je wat uitleg over de vegetatie. Vervolgens keer je terug naar Puerto Lopez.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon, T-shirt en lange broek, pet of hoed, muskietenspray en water.

Paardrijden in het nevelwoud van Machalilla

We maken deze tocht in San Sebastián, dat in het Nationaal Park ligt en waar er een grote verscheidenheid is van bomen, vogels, insecten, apen en toekans. We doen de tocht te paard met tussenpozen van korte wandelingen om vogels te spotten. Het is een bergachtig gebied met een onregelmatige topografie.
We vertrekken ’s ochtends om in de vroege namiddag terug te keren.
Meenemen: lange broek, shirt met lange mouwen, insectenwerend middel

Montañita Surfing

Montañita is een klein kustdorpje dat volledig in het teken van de het surfen staat. Er gaan regelmatig wedstrijden door en je treft in de vele hotelletjes surfers van over de hele wereld.

De Panamahoeden van Montechristi

Uit een lokale grassoort, de paja toquilla, worden de fameuze Panama-hoeden gevlochten. Hoe fijner het vlechtwerk, hoe duurder de hoed. Je treft in Montechristi veel lokale hoedenverkopers aan. De reisduur heen en terug duurt ongeveer 2 uren vanuit Puerto Lopez. Je verblijft 2 uren in Montechristi. Op aanvraag kan je ook een familie bezoeken die de hoeden thuis maakt.

De eeuwenoude cultuur van Valdivia

Dit kleine kustdorpje is de bakermat van Ecuador’s oudste bekende beschaving. De Valdivia-cultuur wordt getoond in het kleine museum waar vooral het aardewerk de aandacht vraagt.