Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Hotels in Puerto Lopez

Las Tanusas is met voorsprong het mooiste hotel van het strand in deze regio. Wil je dichter bij het Nationaal Park Machalilla logeren, dan is Mandala Lodge de aanrader, dat ligt aan het strand van Puerto Lopez. La Terraza is volgens ons de eervolle tweede beste.

Las Tanusas

☆☆☆☆

Las Tanusas is zonder twijfel een van de mooiste plekjes aan de Ecuadoriaanse kust. Deze eco-lodge bevat slechts tien kamers die over alle comfort en luxe beschikken. De lodge wordt mee beheerd door Rodrigo Pacheco, een bekende kok die door Alain Ducasse (eigenaar van verschillende sterrenrestaurants) werd opgeleid. Het hotel heeft dan ook een eigen restaurant, Boca Baldivia, waar alleen exclusieve gerechten worden geserveerd met ingrediënten recht uit de zee en uit de omgeving. Daarnaast heeft de lodge een mooi zwembad met zicht op zee, een eigen spa waar je terecht kan voor massages en andere wellness behandelingen, een privé strand en je kan er ook yoga lessen volgen.
Voor meer info zie www.tanusas.earth

Sanctuary Puerto Cayo

☆☆☆

De Sanctuary Lodge, gebouwd in 2013, ligt in Puerto Cayo aan een enorm zandstrand. Het hotel heeft veertien kamers van drie verschillende categorieën: junior suites, deluxe suites en standaard kamers. De kamers hebben ofwel zicht op zee of zicht op de tuin en hebben allen een ruime badkamer. Er is een prima restaurant dat lokale producten gebruikt van een nabij gelegen boerderij. Het hotel heeft een eigen zwembad met zicht op zee, strandstoelen, wifi en je kan er massages boeken.
Voor meer info zie www.sanctuarypuertocayo.com

Mantaraya Lodge

☆☆☆

Deze kleurrijke lodge ligt vlakbij het Machalilla National Park, tussen Puerto Lopez en Ayampe, twee leuke dorpjes aan de Ecuadoraanse kust. Het hotel heeft vijftien comfortabele kamers, allen met badkamer en airco. De meeste kamers hebben een eigen balkon. Er is een groot zwembad met zicht op zee en op de heuvels van het nationaal park. Het hotel heeft een restaurant dat gerechten serveert die typisch zijn voor de Ecuadoraanse kust zoals ceviches en vers gevangen vis.
Voor meer info zie mantarayalodge.com

Mandala Lodge

☆☆☆

Hosteria Mandala ligt aan het strand van Puerto Lopez, op een paar minuutjes wandelen van het dorp. Dit erg mooie hotel, dat gerund wordt door een Zwitsers-Italiaans koppel heeft standard cabins, superior cabins en family cabins (met koelkast). De Mariposa cabin heeft ook een keukentje. Het hotel ligt aan de rand van het Nationaal Park Machalilla en je kan hier prachtige excursies in de omgeving maken. Het hotel ademt de tropische sfeer van de Ecuadoriaanse kust.
Voor meer info zie www.hosteriamandala.info

La Terraza

☆☆☆

Deze mooie hostería, beheerd door een duits echtpaar, ligt op een heuveltop boven in het stadje Puerto Lopez. Het is hier rustig, de omgeving is groen en aangenaam qua temperatuur. Van overal uit het hotel heb je een mooi uitzicht over de baai en het vissersdorpje. Het hotel, met een capaciteit van 38 personen, telt een twaalftal huisjes en enkele kamers. Allen hebben airco. Er is een goed restaurant, een mooi zwembad met jacuzzi en een bar.
Voor meer info zie www.laterraza.de

Nautilus

☆☆☆

Op 5 minuten van het centrum en het strand van Puerto Lopez vind je deze gezellige lodge. Nautilus heeft een tropische tuin met zwembad en stelt acht accommodaties ter beschikking. Sommige hebben zicht op de tuin, anderen hebben een groot balkon met zicht op zee. Alle kamers hebben een TV, wifi en airco. Wandel je de straat uit dan kom je uit aan het strand en wandel je even verder langs het strand dan kom je aan het dorp van Puerto Lopez waar je de heerlijkste ceviches kan eten!
Voor meer info zie www. nautilus-lodge.com

Zie onze keuze hotels

Kijk ook eens naar deze

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!