Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

DE HOOGTEPUNTEN VAN HET VASTELAND

Quito

2 100 000
inwoners

2 850
mt boven zeeniveau

QuitoQuito is dan wel de hoofdstad van Ecuador, toch is het slechts de tweede grootste stad van Ecuador na Guayaquil. De stad is met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte uitzonderlijk lang gerekt. Quito heeft een historisch centrum dat na dat van Havana in Cuba het grootste is van Latijns-Amerika. In 1978 werd het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

De temperatuur schommelt er tussen 10 en 25 graden met soms grote temperatuurverschillen op één dag. Vanuit Quito zie je niet alleen de sluimerende vulkaan Pichincha, maar ook de sneeuwtoppen van de Cotopaxi, Antizana en Cayambe: op zonnige dagen heb je een majestueuze kijk op het Andesgebergte.

Voor veel bezoekers is dit het beginpunt van de reis door Equador. Het is ook mogelijk om vanuit de stad korte trips in de omgeving te maken: er zijn veel interessante bezienswaardigheden.

Quito is een indrukwekkende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. Het is zeker één van de mooiste hoofdsteden van Zuid Amerika.

Vooral het centrum is de moeite waard om te bezoeken. Het koloniale centrum met de vele oude kerken, enkele goede musea, winkels, cafés en restaurants is een bezoek zeker de moeite waard. Quito is het bruisende hart van Ecuador en zonder een bezoek aan deze stad is je reis in Ecuador niet compleet.

Te bezoeken: El Panecillo (een heuvel midden in de stad met mooie vergezichten over de stad en de vulkaan Pichincha), de vele kerken (Iglesia de San Francisco, La Compañia, San Agustin), mooie pleinen (Plaza de Independencia), musea (Casa de la Cultura, Museo Nacional del Banco Central, Museo Guayasamin).

De wijk Mariscal is het centrum van het uitgangsleven met vele bars, hotels en goede restaurants. Je kan de teleférico nemen tegen de flanken van de Pichincha op.

En verder is Quito niet ver gelegen van andere attracties zoals Papallacta, Mindo, Otavalo, etc.

FOTOGALERIJ