Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Quito

2 100 000 inwoners

2 850 meter boven zeeniveau

QuitoQuito is dan wel de hoofdstad van Ecuador, toch is het slechts de tweede grootste stad van Ecuador na Guayaquil. De stad is met zijn 70 km lengte en slechts 4 km breedte uitzonderlijk lang gerekt. Quito heeft een historisch centrum dat na dat van Havana in Cuba het grootste is van Latijns-Amerika. In 1978 werd het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

De temperatuur schommelt er tussen 10 en 25 graden met soms grote temperatuurverschillen op één dag. Vanuit Quito zie je niet alleen de sluimerende vulkaan Pichincha, maar ook de sneeuwtoppen van de Cotopaxi, Antizana en Cayambe: op zonnige dagen heb je een majestueuze kijk op het Andesgebergte.

Voor veel bezoekers is dit het beginpunt van de reis door Equador. Het is ook mogelijk om vanuit de stad korte trips in de omgeving te maken: er zijn veel interessante bezienswaardigheden.

Quito is een indrukwekkende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. Het is zeker één van de mooiste hoofdsteden van Zuid Amerika.

Vooral het centrum is de moeite waard om te bezoeken. Het koloniale centrum met de vele oude kerken, enkele goede musea, winkels, cafés en restaurants is een bezoek zeker de moeite waard. Quito is het bruisende hart van Ecuador en zonder een bezoek aan deze stad is je reis in Ecuador niet compleet.

Te bezoeken: El Panecillo (een heuvel midden in de stad met mooie vergezichten over de stad en de vulkaan Pichincha), de vele kerken (Iglesia de San Francisco, La Compañia, San Agustin), mooie pleinen (Plaza de Independencia), musea (Casa de la Cultura, Museo Nacional del Banco Central, Museo Guayasamin).

De wijk Mariscal is het centrum van het uitgangsleven met vele bars, hotels en goede restaurants. Je kan de teleférico nemen tegen de flanken van de Pichincha op.

En verder is Quito niet ver gelegen van andere attracties zoals Papallacta, Mindo, Otavalo, etc.

Fotogalerij

Kaart

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!