Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Activiteiten in en rond Quito

Activiteiten in en rond Quito

Koloniaal Quito

Voor deze excursie haalt de gids je met de wagen op aan het hotel. We bezoeken het oude en het nieuwe Quito: het parlement, het presidentieel paleis, de Plaza de Independencia en de kerken San Francisco, La Compania en de katedraal. Dan gaan we naar El Panecillo, het standbeeld van de engel en panoramapunt dat hoog boven Quito troont. De gids geeft informatie over Quito en Ecuador. De ingang in de vermelde bezienswaardigheden is onder voorbehoud der openingsuren.

Koloniaal Quito en het evenaarsmuseum

Eerst bezoek je met de Engelstalige gids het historische koloniale centrum van Quito, zijn kerken en pleinen, de moderne stad en het panoramapunt de Panecillo heuvel. Daarna rijden we naar het monument aan de evenaar Mitad del Mundo en het Intiñan museum, waar verschillende proeven aantonen dat we wel degelijk op de evenaarslijn staan. Ook leuk voor kinderen!

Dagtrekking – vulkaan Rucu Pichincha (4696 m)

Deze trekking start aan de Teleferico, een kabelbaan aan de rand van Quito die je van 3135 m naar 4050 meter brengt tot aan Cruz Loma, waar je een prachtig zicht hebt over de stad en de omringende vulkanen. Van hieruit vertrekt een wandelpad naar de top van de Rucu Pichincha (4696 meter), dat door graslanden en vulkanisch landschap loopt. De laatste meters zijn rotsachtig en je klautert je een weg naar de top waar je (indien onbewolkt) een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.
Meenemen: warme sportieve kledij, regenjas, zonnemelk, zonnebril, muggenmelk en een hervulbare fles.

Biketour Chaquiñan – fietsen door de vallei

Tijdens deze fietstocht doorkruis je de vallei van Puembo, Tumbaco en Cumbaya. Het fietspad is aangelegd op de oude spoorlijn die Quito met Otavalo verbond. Je fietst door oude spoorwegtunnels en hebt prachtig zicht over de vallei. Tijdens de week maar vooral in het weekend kom je hier veel lokale sportliefhebbers tegen. In het weekend kan je op verschillende punten vers geperste fruitsapjes drinken en fruitsla kopen. In totaal fiets je ongeveer 20 km.
Duur: 2 à 3 uren.
Meenemen: Regenjas, zonnemelk, muggenmelk, zonnebril, hervulbare waterfles en eventueel fietshandschoenen.

Daguitstap naar Otavalo incl. inheemse markt

Tijdens deze excursie die een hele dag duurt, bezoek Otavalo en de bekendste indianenmarkt van Ecuador aan de Plaza de Poncho met zijn overweldigend aanbod aan artesanaat. Op deze dagtrip reis je dan verder naar Cotacachi, bekend om zijn lederwaren. Ook het San Pablo meer staat op de agenda.

Daguitstap thermale baden van Papallacta

We vertrekken uit Quito en rijden steil omhoog tegen de westelijke flanken van het Andesgebergte op. Onderweg stoppen we om de unieke paramolandschappen te bewonderen. Daarna dalen we aan de oostkant van het Andesgebergte af naar het dorpje Papallacta. Hier liggen prachtige vulkanisch thermale baden aan de rand van het Nationale Park Cayambe-Coca, waar we naar keuze relaxen in de warmwaterbaden of op verkenning gaan in het Nationale Park.

Daguitstap nevelwoud van Mindo

Op twee uren rijden ten westen van de hoofdstad ligt dit kleine bergstadje op 1250 meter hoogte, omringd door prachtig nevelwoud. Mindo is de ideale plek om wandeltochten te maken in het bijna 20 000 ha grote nevelwoudreservaat Bosque Protector Mindo-Nambillo. Naast talloze kolibries, hokkos, tangaras en andere vogelsoorten leeft hier de zeldzame rode rotshaan (cock-of-the-rock). Je kan hier allerlei activiteiten ondernemen: wandelen, paardrijden, baden in watervallen, rafting en kajakken, vogelobservatie, enz.

Avondvoorstelling van Jacchigua Folklorisch Ballet

Negentig dansers, musici, technici en sociaal onderzoekers brengen gedurende 2 uren – in een wervelwind van kostumeringen – een prachtige evocatie van de culturele geschiedenis van de Andesregio. Deze voorstelling die al jarenlang door het Jacchigua-gezelschap wordt opgevoerd in Quito en op vele plaatsen in de wereld, geldt als een levend museum van de oorspronkelijke inwoners van Ecuador. De voorstelling gaat door op iedere woensdag en vrijdagavond in de Casa de la Cultura. We kopen je tickets op voorhand.

Paragliding in Quito

In een tandemvlucht met ervaren instructeurs zweef je over Quito. Drie uren pure adrenaline.

Met de trein naar Cotopaxi

Een toeristentreintje brengt je – via het mooie dorp Machachi – van het treinstation van Quito naar het stationnetje El Boliche in het Nationaal Park van Cotopaxi.
Pas op: sinds juni 2020 is deze excursie stopgezet. Misschien gaat deze treinrit in de toekomst opnieuw door.

Daguitstap nevelwoud van Maquipucuna

Op 2,5 uren rijden van Quito vind je deze mooie lodge, middenin 20 000 hectaren beschermd bos, gaande van 1200 tot 2800 meter hoogte. Bij de lodge ligt een klein onderzoekscentrum. Je kan er een daguitstap van maken, maar best is terplaatse te overnachten en er met een lokale gids op uit trekken.
Meer info: zie www.maqui.org

Bezoek aan Hacienda Guachala (Cangahua)

Halverwege tussen Quito en Otavalo ligt de oudste hacienda van Ecuador, gebouwd op een oude Inca-tempel. Nu is het een hotel van waaruit je in de indianenstreek van Cangahua wandelingen en tochten te paard kan maken.

De bedevaart naar El Quinche

Niet ver van het vliegveld van Quito ligt het mooie dorpje El Quinche met zijn prachtig bedevaartsoord. Ieder jaar in november trekken tienduizenden bedevaarders te voet vanuit Quito naar El Quinche om daar de maagd Maria één of andere gunst af te smeken. Je vindt aan de overkant van de hoofdweg ook een mooi indiaans kerkhofje waar het vooral met Allerheiligen en Allerzielen sympathiek druk is.