Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Activiteiten in en rond Papallacta

Activiteiten in en rond Papallacta

Wandeltocht Sendero de la Isla

Deze korte tocht (een klein uurtje stappen) is een must voor iedereen die de warmwaterbaden van Papallacta bezoekt. Voor je je in de thermale baden begeeft is het goed om even kennis te maken met de prachtige natuur hier op 3300 meter boven zeeniveau. Vlakbij de ingang van de publieke baden van Papallacta loop je even omhoog de trappen op en kom je zo aan het wachtershuisje van het privéreservaat Loreto Papallacta.
Een lokale Engelstalige gids begeleidt je op deze korte tocht die een lus volgt langs beide zijden van de Loreto bergrivier.

Wandeltocht Agua y Vida

Deze wandeltocht van 5 a 6 uren verloopt tussen de 4300 en 38300 meter boven zeeniveau. We vertrekken ’s morgens met de wagen vanuit Quito en rijden tot aan “La Virgen”. De wandeling begint hier op zijn hoogste punt: vanaf hier dalen we langzaam af naar Papallacta. Op heldere dagen heb je uitzicht op enkele besneeuwde vulkanen: de Cotopaxi, Antisana en Cayambe. Onderweg kijken we uit naar de brilbeer, het berghert, de bergtapir, paramo wolven en kleine marterachtigen. Je vindt hier patrijzen, de chimborazo-kolibrie, de andesmeeuw, eenden, adelaars en curiquingues, zelfs condors en andere soorten die typisch zijn voor dit ecosysteem. Iets na de middag arriveren we aan de warmwaterbaden van Papallacta, waar je terug op krachten kan komen. Hier is een prima restaurant. Tegen de avond haalt een wagen je op in Papallacta en brengt je terug naar het hotel in Quito.

Wandelen naar de meren van Baños

Deze wandeltocht duurt een 3-tal uren en start aan de ingang van de thermale baden in Papallacta. Met de wagen rijden we 15 minuten steil de berg op naar de ingang van het Nationaal Park Cayambe-Coca op 3800 meter boven zeeniveau. Van hieruit wandelen we naar de meren van Baños. Bij helder weer heb je een prachtig zicht op de Antisana vulkaan. Onderweg kijken we uit naar de brilbeer, het berghert, de bergtapir, paramo wolven etc.
Inbegrepen: lokale gids met beperkte kennis van het Engels, vervoer met privéwagen H/T vanaf de ingang van de thermale baden.

Wandelen Sendero de la Chorrera

Deze tocht duurt ongeveer 3 uren en vertrekt aan het wachtershuisje naast de publieke baden van Papallacta. Dit parcours is gelegen in de bufferzone van het Nationaal Park Cayambe Coca en het privéreservaat van Thermas Papallacta. Het is een mooie mix van hooggebergte en nevelwoud, ideaal voor natuurfotografie. Aan het einde van de tocht kom je aan een waterval die zich vormt in de loop van de Pailón rivier.