Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Activiteiten in en rond Baños

Hier zelf nog een tekstje maken ….

Fietstocht: de route der watervallen

Deze uitstap is een aanrader. Je vertrekt op de fiets samen met de gids uit Baños en volgt een 15 kilometer lang traject langs de weg Baños – Puyo, doorheen bossen, tunnels en langs rivieren en watervallen. Een Engelstalige gids begeleidt je permanent per fiets. Onderweg zie je de Agoyan waterval en de Manto de la Novia waar je met een kabelbaan naartoe gaat.  Als afsluiter bezoek je de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo waar je een mooie wandeltocht maakt. Met de wagen keren we terug naar Baños. Naar keuze eten we een snack aan het eindpunt in Rio Verde of bij terugkomst in Baños.
Het fietsen is niet zwaar omdatde weg bijna steeds daalt.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water en sportieve kledij.

Rafting op de Rio Pastaza (niveau 3 – beginners)

Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. We vertrekken met de wagen uit Baños naar Cumandá, waar er een korte uitleg volgt over de veiligheidsvoorschriften. De afdaling langs de rivier duurt ongeveer anderhalf uur. Daarna nemen we een kleine lunch en keren we terug naar Baños.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: zwemkledij, handdoek, muskietenspray, bescherming tegen de zon en droge kleren.

Rafting op de Rio Pastaza (niveau 4 – gevorderden)

Deze afdaling telt heel wat stroomversnellingen en er moet af en toe flink bijgestuurd worden. Gewoonlijk maak je onderweg even halte in Las Estancias om wat te zwemmen in een natuurlijk zwembad. Daarna daal je verder af tot aan El Topo en keer je daarna terug naar de stad.
Moeilijkheidsgraad: matig.
Meenemen: zwemkledij, handdoek, bescherming tegen de zon en droge kleren.

Dagtocht naar het regenwoud

We rijden uit Baños naar Puyupungo naar het natuurreservaat Hola Vida. Onderweg bezoeken we een opvangcentrum voor wilde dieren. We dalen met boomkano’s af langs de Rio Puyo en bezoeken het dorpje Cotococha. Daar eten we een traditioneel middagmaal dat bereid wordt door de inheemse gemeenschap en we krijgen wat uitleg over de plaatselijke leefgewoontes. We maken daarna een mooie wandeling door de jungle en leren over de planten en de dieren van de Amazone. De wandeling eindigt aan een waterval waar we even onder kunnen gaan staan om ons te verfrissen. Daarna keren we met de wagen terug naar Baños.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: Bescherming tegen de zon en de regen, lichte kleren, muskietenspray en water.

Canyoning in Cashaurco

Sinds enkele jaren beoefent men deze sport in Baños, gelijkaardig aan het muurklimmen maar je daalt af in het neerstortende gewoel van een waterval. Je beoefent de canyoning in Chamana en in Rio Blanco waar er verschillende indrukwekkende watervallen zijn gaande van 4 tot 10 meter.

Fietstocht Baños – Machay

Deze downhill fietstocht van ongeveer 33 km begint ’s ochtends in Baños. We bezoeken onderweg de waterval van Agoyan, we stoppen even aan de Rio Blanco, we steken met een kabellift de Rio Blanco over en bezoeken onderweg enkele mooie watervallen.

Rotsklimmen in Baños

We volgen de route Baños – Inés Maria op weg naar de klimplaats. Samen met een lokale gids verblijf je ongeveer drie uren tegen de rotswand van waar je uitzicht hebt over de Pastaza rivier. Je kan deze uitstap zowel in de voor- als in de namiddag maken. Deze activiteit is bedoeld voor zowel beginners als gevorderde klimmers.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, gemakkelijke kleren, water, muskietenspray en sportief schoeisel.

Paardrijden te Baños

Samen met de gids maken we een mooie tocht te paard vanuit Baños naar Nahuazo, een prachtige vallei aan de voet van de machtige Tungurahua vulkaan. Je kan hier kiezen om op rustig tempo terug te keren ofwel om je volledig te laten aan en in galop terug te keren. Je kan deze tocht op gelijk welk moment van de dag maken.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, dichte schoenen en muskietenspray.

Parapente te Baños

Deze activiteit wordt in Cerro Niton beoefend, op 45 minuten van Baños. Het kan alleen in de namiddag vanaf 14:30 uur omdat de thermiek in de voormiddag niet goed is. Je vliegt samen met een instructeur.

De Tungurahua Vulkaan

Omdat de Tungurahua-vulkaan tijdens de laatste jaren verschillende periodes heeft gekend van hernieuwde activiteit, is de uitvoering van deze activiteit onder voorbehoud. De gids pikt je ’s ochtends aan het hotel in Baños op en brengt je naar het hoogste dorp dat tegen de Tungurahua-vulkaan ligt. Van daaruit wandel je in ongeveer twee uren naar de berghut. We lunchen er en keren dan terug naar het dorp. Je daalt dan met de mountainbike af naar Baños waar we tegen de avond aankomen.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water en sportieve kledij.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!