Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Pasochoa

LIGGING: Andes

Oppervlakte 500 /

tussen 2800 en 4000 meter /

beschermd sinds 19996

FOTOGALERIJ

Op anderhalf uur rijden van Quito ligt dit kleine natuurpark dat gerund wordt door Fundación Natura, een nationaal bekende organisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud.

Pasochoa is een heel mooie plek om even uit Quito weg te zijn en in het groen te wandelen. Het is een vallei die omhoog kruipt langs een riviertje dat stroomt vanuit de krater van een uitgedoofde vulkaan. Al stijgend verandert de vegetatie, overgaand van nevelwoud tot paramo.

Als je in Pasochoa aankomt arriveer je aan enkele kleine gebouwtjes (er is een rudimentaire overnachtingsmogelijkheid, een kampeerzone en een kleine tentoonstellingsruimte). Na het betalen van de inkom (5 USD voor personen boven de 16 jaar) krijg je een uitleg over het park en kan je kiezen welk wandelpad je wil afleggen. Er zijn 6 paden uitgezet gaande van 2 uren tot 8 uren. Je kan deze paden moeiteloos zonder gids volgen. Maar een (spaanstalige) gids kan aangevraagd worden. Het wandelen is er veilig en je kan moeilijk de weg kwijtraken.

Let erop dat het laatste eind van de toegangsweg naar het park soms in zeer slechte staat is (zorg dus voor goed vervoer) en dat het in het regenseizoen vaak zeer modderig is in het park.

Een wandeling in het park is zeer aan te raden voor wandelaars die, net aangekomen in Quito, willen acclimatiseren aan de hoogte.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!