Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Pasochoa

Pasochoa

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

500 has

HOOGTE:

tussen 2800 en 4000 mt

BESCHERMD SINDS:

1996

Op anderhalf uur rijden van Quito ligt dit kleine natuurpark dat gerund wordt door Fundación Natura, een nationaal bekende organisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud.

Pasochoa is een heel mooie plek om even uit Quito weg te zijn en in het groen te wandelen. Het is een vallei die omhoog kruipt langs een riviertje dat stroomt vanuit de krater van een uitgedoofde vulkaan. Al stijgend verandert de vegetatie, overgaand van nevelwoud tot paramo.

Als je in Pasochoa aankomt arriveer je aan enkele kleine gebouwtjes (er is een rudimentaire overnachtingsmogelijkheid, een kampeerzone en een kleine tentoonstellingsruimte). Na het betalen van de inkom (5 USD voor personen boven de 16 jaar) krijg je een uitleg over het park en kan je kiezen welk wandelpad je wil afleggen. Er zijn 6 paden uitgezet gaande van 2 uren tot 8 uren. Je kan deze paden moeiteloos zonder gids volgen. Maar een (spaanstalige) gids kan aangevraagd worden. Het wandelen is er veilig en je kan moeilijk de weg kwijtraken.

Let erop dat het laatste eind van de toegangsweg naar het park soms in zeer slechte staat is (zorg dus voor goed vervoer) en dat het in het regenseizoen vaak zeer modderig is in het park.

Een wandeling in het park is zeer aan te raden voor wandelaars die, net aangekomen in Quito, willen acclimatiseren aan de hoogte.

FOTOGALERIJ