Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Chimborazo

LIGGING: Andes

Oppervlakte 58 000 /

tussen 3200 en 6310 meter hoogte /

beschermd sinds 1987

FOTOGALERIJ

Dit uitgestrekte reservaat ligt 180 km ten zuiden van de hoofdstad in de provincie Chimborazo.

De grote attractie van dit park zijn de 2 enorme bergen: de indrukwekkende vulkaanberg Chimborazo (6310 mt), de hoogste sneeuwtop van Ecuador en de Carihuarazo (5020 mt). 90 % van de waters die van deze bergen stromen gaar naar het Oosten van het land, richting Amazonewoud, de rest stroomt westwaarts richting Stille Oceaan. Twee grote waterkrachtcentrales worden gevoed door deze waters.

Er zijn drie gebruikelijke toegangswegen tot het park: ofwel ga je vanuit Riobamba naar Sigsibamba ofwel kom je het park binnen via Abraspungo langs de weg Ambato – Guaranda, ofwel ga je vanuit Riobamba via San Juan.

De Chimborazo is een uitgedoofde vulkaan met drie toppen. Zijn laatste eruptie dateert van 10000 jaar geleden. De beklimming van de top is voorbehouden voor ervaren klimmers (voor meer info: zie onze pagina bergbeklimmen). Er zijn twee refuges: de eerste op 4800 mt tot waar men met de wagen raakt, de tweede op 5000 meter van waaruit men de klim naar de top aanvangt. De berg is zo hoog dat je hem bij helder weer vanuit Guayaquil kan zien.

De Carihuarazo heeft een krater van 2 km doorsnee. Qua grootte is hij vergelijkbaar met de nabijgelegen Altar en de Antisana. Waarschijnlijk is hij ooit even groot als de Chimborazo geweest, maar zijn laatste uitbarstingen hebben hem afgetopt.

Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet in het park, die je door de paramolandschappen leiden, maar gezien het zeer wisselvallige weer en plots opkomende mist, is het sterk afgeraden om zonder gids de bergen in te trekken. Een veel bewandeld pad loopt van Mocha naar Mechahuasca: deze tocht duurt twee dagen en leidt je langs de gletsjers van beide bergen. Ook het mountain biken is populair geworden tijdens de laatste jaren.

In het park liggen veel oeroudeindianendorpen, zoals San Pablo de Totorillas, Santa Teresita de Guabug en Chorrera Mirador, die je onderweg kan bezoeken. Veel hoogland Puruhua-indianen leven daar nog van de landbouw en veeteelt zoals eeuwen geleden.

Langs de oevers van de Colorado rivier (via San Juan, richting Ambato) liggen de thermale baden van Cununyacu op 3600 meter hoogte. Je vindt er drie baden met warm water uit de vulkaan.

Het gebied is uitermate geschikt voor lama’s, alpacas en vicuñas. Je komt ze overal tegen en er zijn kweekprogramma’s in het park door de overheid opgezet.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!