Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Podocarpus

Podocarpus

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

146 000 has

HOOGTE:

tussen 1000 en 3700 mt

BESCHERMD SINDS:

1982

Het park ligt ten zuidoosten van Loja in de provincies Loja en Zamora-Chinchipe. Het is een ruig gebied waarin bergen en diepe erosiedalen mekaar afwisselen. Het gebied heeft vele snelstromende riviertjes en watervallen. In de “Nudo de Sabanilla” bevinden zich een honderdtal meren die, net als in Cajas bij Cuenca, door gletsjertongen zijn gevormd.

Op biologisch gebied is het park vooral interessant vanwege de veelzijdige flora. Met name epifyten zoals bromelias, orchideeën en korstmossen zijn in vele soorten aanwezig. Het meest bijzondere dier van het park is de brilbeer, die afgelegen delen van het park bewoont.

Het park Podocarpus biedt prachtige mogelijkheden voor avontuurlijke trekking en wandelingen. Er zijn verschillende ingangen en parkwachterhuizen. Een van de ingangen ligt bij Cajanuma, ongeveer 15 kilometer te zuiden van Loja op de weg naar Vilcabamba. Via deze entree kom je in het hogergelegen deel van het park met paramovegetaties en nevelwouden. Twee andere ingangen zijn bereikbaar vanuit Zamora. Bij de ingangen zijn parkwachterhuizen waar kan gekampeerd worden en er zijn wandeltochten uitgezet.

FOTOGALERIJ