Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Podocarpus

LIGGING: Andes

Oppervlakte 146 000 /

tussen 1000 en 3700 meter hoogte /

beschermd sinds 1982

FOTOGALERIJ

Het park ligt ten zuidoosten van Loja in de provincies Loja en Zamora-Chinchipe. Het is een ruig gebied waarin bergen en diepe erosiedalen mekaar afwisselen. Het gebied heeft vele snelstromende riviertjes en watervallen. In de “Nudo de Sabanilla” bevinden zich een honderdtal meren die, net als in Cajas bij Cuenca, door gletsjertongen zijn gevormd.

Op biologisch gebied is het park vooral interessant vanwege de veelzijdige flora. Met name epifyten zoals bromelias, orchideeën en korstmossen zijn in vele soorten aanwezig. Het meest bijzondere dier van het park is de brilbeer, die afgelegen delen van het park bewoont.

Het park Podocarpus biedt prachtige mogelijkheden voor avontuurlijke trekking en wandelingen. Er zijn verschillende ingangen en parkwachterhuizen. Een van de ingangen ligt bij Cajanuma, ongeveer 15 kilometer te zuiden van Loja op de weg naar Vilcabamba. Via deze entree kom je in het hogergelegen deel van het park met paramovegetaties en nevelwouden. Twee andere ingangen zijn bereikbaar vanuit Zamora. Bij de ingangen zijn parkwachterhuizen waar kan gekampeerd worden en er zijn wandeltochten uitgezet.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!