El Angel

LIGGING: Andes

Oppervlakte 16 000 /

tussen 3 644 en 4 768 meter /

beschermd sinds 1992

FOTOGALERIJ

Ten westen van San Gabriel (het uiterste noorden van het centrale hoogland) ligt het dorpje El Angel dat vooral bekend is om zijn gelijknamige paramoreservaat. Vlakbij, enkele kilometers ten zuiden van El Angel, zijn er ook de (soms drukbezochte) geneeskrachtige thermale baden van La Calera.

De paramo van El Angel is befaamd vanwege de frailejones, een bijzondere plantensoort die daar in grote aantallen voorkomt. De frailejon is een composiet (een samengestelde bloemige net als bijvoorbeeld onze paardenbloem) die algemeen voorkomt op paramos in Colombie en Venezuela. El Angel is het meest zuidelijke punt in het verspreidingsgebied van de plant, die eruit ziet als een reusachtige edelweiss. In het gebied hangt vaak mist en de vreemde vormen van de frailejones doen dan denken aan een leger van monniken in de mist.

In het dorpje El Angel is een kantoortje van het Ministerio del Medio Ambiente dat het park beheert. Hier krijg je aanvullende informatie over wandel- en excursiemogelijkheden in het reservaat. Er is een toegang vanuit El Angel, maar ook vanuit Tulcan kun je in het reservaat geraken.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be