Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

El Angel

LIGGING: Andes

Oppervlakte 16 000 /

tussen 3 644 en 4 768 meter /

beschermd sinds 1992

FOTOGALERIJ

Ten westen van San Gabriel (het uiterste noorden van het centrale hoogland) ligt het dorpje El Angel dat vooral bekend is om zijn gelijknamige paramoreservaat. Vlakbij, enkele kilometers ten zuiden van El Angel, zijn er ook de (soms drukbezochte) geneeskrachtige thermale baden van La Calera.

De paramo van El Angel is befaamd vanwege de frailejones, een bijzondere plantensoort die daar in grote aantallen voorkomt. De frailejon is een composiet (een samengestelde bloemige net als bijvoorbeeld onze paardenbloem) die algemeen voorkomt op paramos in Colombie en Venezuela. El Angel is het meest zuidelijke punt in het verspreidingsgebied van de plant, die eruit ziet als een reusachtige edelweiss. In het gebied hangt vaak mist en de vreemde vormen van de frailejones doen dan denken aan een leger van monniken in de mist.

In het dorpje El Angel is een kantoortje van het Ministerio del Medio Ambiente dat het park beheert. Hier krijg je aanvullende informatie over wandel- en excursiemogelijkheden in het reservaat. Er is een toegang vanuit El Angel, maar ook vanuit Tulcan kun je in het reservaat geraken.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!