Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Cayambe Coca

LIGGING: Andes

Oppervlakte 403 000 /

tussen 600 en 5 790 meter hoogte /

beschermd sinds 1970

FOTOGALERIJ

Het hogere deel van het park ligt in de provincies Pichincha en Imbabura en strekt zich uit tot in Papallacta. In diit gebied liggen de sneeuwtoppen Cayambe, Saraurco en Puntas met veel paramogebieden en rivieren die van de sneeuwtoppen afdalen. Ook het dorp Oyacachi met thermale baden ligt in deze zone. Vanuit Oyacachi kan je wandeltochten ondernemen. Het zuidelijke deel van het reservaat is toegankelijk vanuit Papallacta. Je kan bij goed weer met een jeep de berghut op de Cayambe bereiken, maar een klim naar de top is gevaarlijk en moet met een gids gebeuren.

Het lagere deel van het park ligt in de provincies Napo en Sucumbíos langs de uitlopers van het oostelijke andesgebergte. In dit deel liggen de zeer actieve vulkaan Reventador (een enorme uitbarsting in 2002 dreef wolken met as tot in Quito, waar de luchthaven enkele dagen dicht ging), de waterval van San Rafael en de Cofan indianengemeenschap Sinangué.

De Reventador is toegankelijk vanuit El Chaco, een dorpje op de weg van Baeza naar Lago Agrio.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!