Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Cotocachi Cayapas

Cotocachi Cayapas

REGIO:

Andes, Kust

OPPERVLAKTE:

204 000 has

HOOGTE:

van 30 tot 4990 mt

BESCHERMD SINDS:

1968

Dit reservaat is gelegen in de noordelijke provincie Imbabura op 140 km van Quito . Dit natuurgebied is een mix van regenwoud en van verschillende Andijnse en subtropische zones. Het loopt van de hoge toppen van de Andes naar de westelijke stroken regenwoud van de kustprovincie Esmeraldas. Het bestaat grotendeels uit authentiek bos – hier is weinig invloed geweest van boeren of houtkappers.

Het gebied is van groot belang omdat het één van de weinige resten van het regenwoud in de Ecuadoraanse kuststreek bevat, dat deel uitmaakt van de Choco, een internationaal erkend bio-systeem dat van het zuiden van Panama doorloopt tot aan de noorden van Peru.

Vanwege de omvang van het park, is er een grote varieteit van fauna in het natuurreservaat; er zijn 500 soorten vogels, samen met miereneters, luiaards, ocelots, wasberen, vossen , paramo wolven en herten. Je vindt hier ook heel veel kruidachtige planten, en er is een grote verscheidenheid van bomen, lianen en varens. Er zijn meer dan 2000 plantensoorten in het gebied te vinden.

Het bekende Cuicocha meer ligt in een vulkanisch krater en is 200 m diep. Drie vulkanische koepels rijzen op uit het meer op verschillende plekken.

Het reservaat telt veel vulkanische meren, watervallen en stroomversnellingen. Een stam van de Cayapa indianen leeft hier. Je kan in het park 8-daagse wandelingen boeken met een gids. De hoogte van het park varieert 30 tot 4990 meter. De Cotacachi vulkaan ligt in het park en kan beklommen worden door klimmers met enige ervaring.

FOTOGALERIJ