Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Cotocachi Cayapas

LIGGING: Andes, Kust

Oppervlakte 204 000 /

tussen 30 en 4990 meter /

beschermd sinds 1968

FOTOGALERIJ

Dit reservaat is gelegen in de noordelijke provincie Imbabura op 140 km van Quito . Dit natuurgebied is een mix van regenwoud en van verschillende Andijnse en subtropische zones. Het loopt van de hoge toppen van de Andes naar de westelijke stroken regenwoud van de kustprovincie Esmeraldas. Het bestaat grotendeels uit authentiek bos – hier is weinig invloed geweest van boeren of houtkappers.

Het gebied is van groot belang omdat het één van de weinige resten van het regenwoud in de Ecuadoraanse kuststreek bevat, dat deel uitmaakt van de Choco, een internationaal erkend bio-systeem dat van het zuiden van Panama doorloopt tot aan de noorden van Peru.

Vanwege de omvang van het park, is er een grote varieteit van fauna in het natuurreservaat; er zijn 500 soorten vogels, samen met miereneters, luiaards, ocelots, wasberen, vossen , paramo wolven en herten. Je vindt hier ook heel veel kruidachtige planten, en er is een grote verscheidenheid van bomen, lianen en varens. Er zijn meer dan 2000 plantensoorten in het gebied te vinden.

Het bekende Cuicocha meer ligt in een vulkanisch krater en is 200 m diep. Drie vulkanische koepels rijzen op uit het meer op verschillende plekken.

Het reservaat telt veel vulkanische meren, watervallen en stroomversnellingen. Een stam van de Cayapa indianen leeft hier. Je kan in het park 8-daagse wandelingen boeken met een gids. De hoogte van het park varieert 30 tot 4990 meter. De Cotacachi vulkaan ligt in het park en kan beklommen worden door klimmers met enige ervaring.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!