Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Pululahua

LIGGING: Andes

Oppervlakte 3 400 /

tussen 1800 en 3400 meter hoogte /

beschermd sinds 1966

FOTOGALERIJ

Dit reservaat ligt op slechts 17 km ten noorden van Quito en omvat de krater en de hellingen van de uitgedoofde vulkaan Pululahua (quichua voor “wolk vol water”). De laatste uitbarstingen van de vulkaan dateren van 2500 jaar geleden.

De krater heeft een doorsnede van 12 km; er huist nog steeds een boerengemeenschap van een 40-tal families die leven van veeteelt en landbouw.

Dit gebied werd uitgeroepen tot natuurpark wegens zijn grote biologische diversiteit met meer dan 2000 plantensoorten en een grote aanwezigheid van vogels, zoogdieren en insecten.

In de krater heb je drie verheffingen: Pondoña, Chivo en Pan de Azucar. Er zijn een aantal wandelpaden uitgezet, die je door het dichte nevelwoud leiden. Je kan er de orhideeën en andere bloemen bewonderen die in het gebied bij uitstek aanwezig zijn. Op één van de heuveltoppen doet men aan een zeer bijzondere manier van waterwinning: de doornatte wolken jagen er permanent over een bergrug en men heeft fijnmazige netten gespannen die het water uit deze wolken opvangen en de vallei inleiden waar het dient voor de bevloeiing van de akkers.

In het reservaat kan je de hacienda Pululahua bezoeken, die in 1825 door de Spanjaarden gebouwd werd en later door de Paters Dominikanen geleid werd.In het gebied liggen ook nog enkele oude kalkovens: de kalkontginning – kalk was vroeger zeer duur – was een belangrijke economische activiteit en gaf werk aan vele mensen uit de streek. In de krater ligt een klein hotelletje Hostal Pululahua met een organische tuin waar o.a. koffie en maíz verbouwd worden. Je kan er fietsen huren en paardrijden. Er is bij het hotel – zeer uitzonderlijk voor Ecuador – ook een camping zone. Op de website van dit hotel vind je veel info over het park.

Boven aan de rand van de krater vlakbij het panoramapunt ligt het Restaurant El Crater.

Een bezoek aan Pululahua is zeker een aanrader als daguitstap vanuit Quito.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!