Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

NATIONAAL PARK
Pululahua

Pululahua

REGIO:

Andes

OPPERVLAKTE:

3 400 has

HOOGTE:

tussen 1800 en 3400 mt

BESCHERMD SINDS:

1966

Dit reservaat ligt op slechts 17 km ten noorden van Quito en omvat de krater en de hellingen van de uitgedoofde vulkaan Pululahua (quichua voor “wolk vol water”). De laatste uitbarstingen van de vulkaan dateren van 2500 jaar geleden.

De krater heeft een doorsnede van 12 km; er huist nog steeds een boerengemeenschap van een 40-tal families die leven van veeteelt en landbouw.

Dit gebied werd uitgeroepen tot natuurpark wegens zijn grote biologische diversiteit met meer dan 2000 plantensoorten en een grote aanwezigheid van vogels, zoogdieren en insecten.

In de krater heb je drie verheffingen: Pondoña, Chivo en Pan de Azucar. Er zijn een aantal wandelpaden uitgezet, die je door het dichte nevelwoud leiden. Je kan er de orhideeën en andere bloemen bewonderen die in het gebied bij uitstek aanwezig zijn. Op één van de heuveltoppen doet men aan een zeer bijzondere manier van waterwinning: de doornatte wolken jagen er permanent over een bergrug en men heeft fijnmazige netten gespannen die het water uit deze wolken opvangen en de vallei inleiden waar het dient voor de bevloeiing van de akkers.

In het reservaat kan je de hacienda Pululahua bezoeken, die in 1825 door de Spanjaarden gebouwd werd en later door de Paters Dominikanen geleid werd.In het gebied liggen ook nog enkele oude kalkovens: de kalkontginning – kalk was vroeger zeer duur – was een belangrijke economische activiteit en gaf werk aan vele mensen uit de streek. In de krater ligt een klein hotelletje Hostal Pululahua met een organische tuin waar o.a. koffie en maíz verbouwd worden. Je kan er fietsen huren en paardrijden. Er is bij het hotel – zeer uitzonderlijk voor Ecuador – ook een camping zone. Op de website van dit hotel vind je veel info over het park.

Boven aan de rand van de krater vlakbij het panoramapunt ligt het Restaurant El Crater.

FOTOGALERIJ