Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

Hotels in Cotopaxi

In de bergen rond de Cotopaxi-vulkaan liggen enkele prachtige eeuwenoude oude hacienda’s die nu dienen als luxe-hotels. Maar er zijn ook enkele goedkopere hotels die uitstekend zijn en een prima uitvalsbasis bieden om het Nationaal Park in te trekken. Hier kan je overal paardrijden in het paramogebied. Je kan van hieruit ook daguitstappen maken naar Quilotoa, Zumbahua, Saquisili,…

Hacienda San Agustin de Callo

☆☆☆☆

Deze kleine, erg luxueuze haciënda is mooi gelegen tussen de velden aan de voet van de majestueuze Cotopaxi-vulkaan. Je overnacht hier in een origineel Incagebouw, uniek in Ecuador! Het originele Incafort is geïntegreerd in de kamers, de kapel en de eetkamer. De haciënda beschikt over 3 huisjes waarin men kan overnachten. Deze huisjes bestaan uit suites en standaardkamers, allen met een eigen badkamer met warm water en een kacheltje. Het restaurant biedt uitstekende gerechten die met veel zorg worden opgediend. Je kan er mooi wandelen, fietsen huren, de lama’s verzorgen etc.
Voor meer info zie www.incahacienda.com

Hato Verde

☆☆☆

Hato Verde is een 120 jaar oude hacienda, die focust op paarden. Aan de hacienda is een manege verbonden. Hato Verde ligt tussen de velden en weiden, aan voet van de Cotopaxi-vulkaan. Het gebouw werd met veel aandacht voor het oorspronkelijke karakter gerestaureerd en omgebouwd tot een luxueus hotel. De haciënda telt negen comfortabele kamers en suites met een maximumcapaciteit van 18 personen. In het restaurant serveren ze Ecuadoraanse gerechten, waarbij je de sfeer van de oude koloniale landerijen proeft. Vanuit de haciënda kan je ook deelnemen aan verschillende excursies, zoals wandeling, hiken, culturele trips, etc.
Voor meer info zie haciendahatoverde.com

Tambopaxi

☆☆☆

Deze lodge ligt middenin het Nationaal Park Cotopaxi, aan de voet van de gelijknamige, majestueuze vulkaan, op zo´n 3.750 mt hoogte. Je kan verblijven in het hoofdgebouw dat vier standaard kamers telt of je kan kiezen voor het bijgebouw dat zes eerste klasse kamers ter beschikking stelt. Vanuit alle kamers heb je een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Het hotel heeft een eigen restaurant en is een ontmoetingsplek voor geologen, bergbeklimmers en wandelaars. Vanuit de lodge kan je prachtige wandeltochten maken of je kan er met de mountain bike op uit trekken. Omdat dit hotel in het park ligt is het soms een probleem om het te bereiken buiten de openingsuren van het park.
Voor meer info zie www.tambopaxi.com

Hacienda El Porvenir

☆☆☆

Deze kleurrijke hacienda ligt aan de voet van 2 vulkanen: de Cotopaxi en de Rumiñahui. Op onbewolkte momenten zie je ze majestueuze vulkaan achter de hacienda schitteren en bij een heldere nachthemel zie je duizenden sterren. De hacienda heeft acht mooie suites en vijf standard kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De suites beschikken over een open haard en toegang tot de spa. In de spa vind je een jacuzzi, Temascal baden en je kan je er laten masseren. De hacienda verhuurt paarden en mountainbikes en heeft een uitgebreid wandelnetwerk. Voor de kinderen is er een leuk klimparcours en veel speelruimte. Er is een restaurant met Ecuadoraanse en buitenlandse gerechten.
Voor meer info zie www.tierradelvolcan.com

Llullu Llama

☆☆☆

Llullu Llama Mountain Lodge is een kleine milieuvriendelijke lodge. Het hotel is gebouwd in lokale stijl en in harmonie met de gemeenschap en het milieu. De lodge is omgeven door indrukwekkende vulkanen en adembenemende uitzichten op de bergen. Er is een ontspannende jacuzzi en sauna en je kan er heerlijk eten. Het hotel ligt pal op 1 van Ecuador’s bekende trekkingsroutes, de Quilotoa Loop. Llullu Llama heeft een lokaal Community Fonds opgezet dat wordt gebruikt ter ondersteuning van de inheemse gemeenschappen.
Voor meer info zie llullullama.com

Chilcabamba Lodge

☆☆☆

Deze kleine mooie lodge heeft slechts tien kamers: 6 standard rooms, 3 family cabins en 1 deluxe suite. Hij ligt middenin de velden aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. Alle kamers hebben een houtkachel. Er is overal wifi, er is een restaurant en je kan vanuit het hotel zo het Nationale Park intrekken. Het hotel heeft paarden te huur.
Voor meer info zie chilcabamba.com

Hacienda La Cienega

☆☆☆

De befaamde hacienda La Ciénega is sinds de 17de eeuw eigendom van de afstammelingen van de Markiezen van Maenza. Deze hacienda ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. De muren van 2 meter dik zijn opgetrokken uit vulkanisch gesteente. Hier hebben veel belangrijke personen uit de geschiedenis van Latijns Amerika overnacht. De hacienda heeft prachtige tuinen en een goed restaurant. Je kan van hieruit uitstappen maken naar de Cotopaxi-vulkaan, naar het meer van Quilotoa, de indianenmarkten van Saquisili en Pujili en fietstochten maken of er te paard op uit trekken.
Voor meer info zie www.haciendalacienega.com

Papagayo South

☆☆☆

Hotel Papagayo South is gelegen op 3.200 meter hoogte, op zo´n 45 minuutjes rijden van de hoofdstad. De boerderij is 150 jaar oud maar werd prachtig gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat van het gebouw. Het hotel ligt aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan verschillende bergtoppen. Het hotel telt dertien gezellige en comfortabele kamers die elk over een privébadkamer beschikken. Er zijn 2 standard rooms, 6 superior rooms, 2 suites en 3 cabins. Daarnaast is er ook nog een sauna, een jacuzzi, een yogaruimte, een uitstekend restaurant en een koffiebar.
Voor meer info www.hosteria-papagayo.com

Hacienda Los Mortiños

☆☆☆

Hacienda Los Mortiños ligt aan de ingang van het Cotopaxi National Park en is helemaal omringd door imposante bergen en natuur. Het gebouw heeft overal grote ramen waardoor het er erg licht is. Er zijn verschillende standaard kamers en suites, allen met een eigen badkamer met warm water. Je kan er wandelingen maken, paarden huren, de lama’s bezoeken en mountainbikes huren. Het hotel heeft een klein bescheiden restaurantje waar je lekkere Ecuadoraanse en buitenlandse gerechten kan eten.
Voor meer info zie www.losmortinos.com

Cuello de Luna

☆☆☆

Dit gezellig hotelletje (met Zwitserse eigenaars) ligt vlakbij het Cotopaxi Nationaal Park en is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor excursies naar de vulkaan maar ook naar de streek van Zumbahua, Pujílí en Saquísilí, allen bekend voor hun mooie inheemse marktjes. Het hotel telt 24 gezellige kamers, allen uitgerust met een privébadkamer en een open haard. Het hotel heeft een eigen restaurant. Vanuit het hotel kan je ook deelnemen aan verschillende excursies, zoals hiken, fietsen, culturele excursies, etc.
Voor meer info zie www.cuellodeluna.com

Zie onze keuze hotels

Kijk ook eens naar deze

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!