Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

Activiteiten in en rond Cotopaxi

Activiteiten in en rond Cotopaxi

ACOT001

De Cotopaxi Vulkaan

De chauffeur pikt je ’s ochtends op aan het hotel. Het Nationaal Park ligt op een uur rijden van Quito. Op onbewolkte dagen kan je de berg al van ver bewonderen. Na een korte stop aan het Mariscal Sucre informatiepunt, waar je wat uitleg krijgt over de streek en de vulkaan rijden we verder tot 4500 m hoogte. Van hieruit trekken we naar de refuge die 365 meter hoger ligt. Het is een zeer steile wandeling die ons minstens een uur kost gezien de grote hoogte. Daarna dalen we af naar het Limpiopungo meer dat aan de voet van de vulkaan ligt. Dit meer wordt gevoed door een vulkaangletsjer; je ziet hier vaak wilde paarden grazen en Andesvossen jagen. Daarna keren we met de wagen terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht-matig.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water, sportief schoeisel, camera en warme kleren.

De Cotopaxi vulkaan downhill

De chauffeur pikt je ’s ochtends op aan het hotel. Het Nationaal Park ligt op een uur rijden van Quito. Op onbewolkte dagen kan je de berg al van ver bewonderen. Na een korte stop aan het Mariscal Sucre informatiepunt, waar je wat uitleg krijgt over de streek en de vulkaan rijden we verder tot 4500 m hoogte. Van hieruit trekken we naar de refuge die 365 meter hoger ligt. Het is een zeer steile wandeling die ons minstens een uur kost gezien de grote hoogte. Na een rustpauze keren we terug naar de parking waar we aan de downhill beginnen. We nemen de fietsen en dalen tot 3900 meter richting het Limpiopungo meer waarrond wilde paarden grazen. Hierna keren we terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht-matig. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme kledij, water, camera en wandelschoenen.

Tocht rond het kratermeer van Quilotoa

Dit bekende diepblauwe kratermeer ligt hoog in de bergen. Het heeft een diameter van drie kilometer en er zijn drie lavapieken die tot 3.800 mt hoogte reiken. Bij helder weer krijgen we een fenomenaal uitzicht over de omringende bergen. In de ochtend worden we door een wagen aan het hotel opgepikt. Samen met de gids vat onze wandeling rond het meer aan. We genieten onderweg van de rust en het prachtige uitzicht dat deze wandeling ons biedt. Na de wandeltocht rijden we terug naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: matig. Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, stevige wandelschoenen, water, warme trui, eventueel wandelstokken en een camera.

Afdaling kratermeer Quilotoa en bezoek aan Tigua

De gids pikt je op aan het hotel en brengt je naar het Quilotoa kratermeer. Onderweg maak je een stop in het dorpje Tigua dat bekend is om zijn kleurrijke schilderijtjes die zowel op hout als op schapenhuiden worden gemaakt. Eenmaal in Quilotoa aangekomen bezoeken we eerst het uitzichtpunt waar je een adembenemend zicht krijgt over dit azuurblauwe meer. We maken dan een steile afdaling naar de oevers van het meer; hier kan je ofwel nog verder wandelen ofwel een kayak huren om even het meer op te gaan en foto’s te nemen. Daarna vatten we de pittige terugklim aan naar de rand van de krater, tot we aan de auto komen en terug rijden naar het hotel.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, warme fleece, water en camera.

De inheemse markt van Saquisili

De Andesregio is bekend om zijn groot aantal kleine en grotere markten. Vandaag maak je kennis met de markt van Saquisili. Saquisili is een klein dorp dat vlakbij de Cotopaxi-vulkaan ligt. Het is een belangrijke plaats voor de handel van groenten, fruit, vee, pluimvee, cavia’s etc. Op donderdag bruist het hier van het leven en zie je overal indianen uit de streek met hun typische poncho’s etenswaren kopen maar ook afbieden om de mooiste lama mee naar huis te kunnen nemen. De gids geeft je uitleg over de verschillende producten en over de manier van handel drijven.
Moeilijkheidsgraad: licht.
Meenemen: bescherming tegen de zon en de regen, water.

De inheemse markt van Zumbahua

Zumbahua ligt hoog in de bergen, tussen uitgestrekte paramo landschappen en gletsjerdalen. Het dorp is bekend om zijn zaterdagmarkt waar de inheemse bevolking in grote getallen op af komt. De boeren verkopen hier hun vee en de groenten en het fruit dat ze in de streek verbouwen. Er wordt overal druk onderhandeld. Je wordt naar de markt gebracht en op een afgesproken uur terug opgepikt.