Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

“Je zwemt langs zeeleeuwen en met reuzeschildpadden, het is een magnifieke ervaring”

In oktober 2022 zijn we met twee stellen door Ecuador gereisd en hebben we de rondreis afgesloten met een vijfdaagse tocht langs de Galapagos eilanden.
Na aankomst in Quito zijn we naar het nevelwoud van Mindo gereden. De gids daar in het nevelwoud, Alfredo, wist ontzettend veel te vertellen over de vogels, hun leefgebied en had ook een goede kennis van de medicinale werking van kruiden en planten die door de lokale bevolking worden gebruikt.
Na Mindo zijn we richting Amazonegebied gevlogen. We hebben een fantastische tijd gehad in Nicky Amazone Lodge, we hebben tijdens de tochten met gids Jefferson veel vogels, apen, slangen, spinnen en andere insecten gezien. Tijdens een bezoek aan een kleine inheemse gemeenschap hebben we cassavekoeken gemaakt en samen geluncht met de dorpelingen. Omdat we heel vroeg terugvlogen, hebben we een nachtelijke tocht met de gemotoriseerde kano gedaan van ruim twee uur. Het is een ongelooflijke belevenis om door een helemaal donkere jungle te varen, de bootsman voer geheel op zijn ervaring door de gitzwarte nacht.
Via Cotopaxi, Banos en Guamote, allen in het Andesgebergte, zijn we zuidwaarts gereisd richting Cuenca. We hebben in en rond Guamote veel gezien van het leven van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking. We zijn in een kleuterschool op bezoek geweest, hebben bij mensen thuis gegeten na een wandeling naar de meren van Ozogoche en hebben een thuisweverij bezocht. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan een oudere dame in een lemen woning.
In Guamote hebben we in het Guesthouse van Inti Sisa geslapen, zij werken met de inheemse bevolking en zetten allerlei projecten op om de armoede in deze streek te bestrijden. Goede initiatieven waar de lokale bevolking zelf een stem in heeft en duidelijk bij betrokken wordt. De laatste vijf dagen zijn we met de Nemo III, een catamaran, naar de Galapagos eilanden gevaren. Hier hebben we genoten van de wandelingen op de eilanden, het varen langs de eilanden en vooral het snorkelen. De onderwaterwereld is fantastisch, enorme hoeveelheden vissen in allerlei kleuren, groottes en soorten zwemmen door het heldere water van de oceaan.
Je zwemt ook langs zeeleeuwen en met reuzeschildpadden, het is een magnifieke ervaring. Door het gelimiteerde aantal bezoekers is het overal rustig en heb je het gevoel alleen te zijn in deze archipel.
De totale reis was erg goed georganiseerd door Tom van Descubre-Ecuador, ook de voorbereidingen zijn prima gegaan. Er was veel overleg van tevoren en Tom hield goed rekening met onze wensen voor de reis. We werden door Tom zelf opgewacht na onze aankomst op het vliegveld van Quito en hebben dagelijks wel even contact gehad gedurende de reis.
Tom is ook een gedeelte van de reis zelf onze gids geweest, dit is een groot voordeel van zo'n kleine organisatie.
De accommodaties waar we verbleven waren allemaal heel kleinschalig en daardoor ook erg persoonlijk. Kortom, we hebben een hele mooie, goed verzorgde reis door een prachtig land gehad.

Tom bedankt en ga vooral zo door.

Groetjes,
Tineke en Jan en vrienden

FOTO'S

Meer reisverslagen