Explore Ecuador &
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

“Je zwemt langs zeeleeuwen en met reuzeschildpadden, het is een magnifieke ervaring”

In oktober 2022 zijn we met twee stellen door Ecuador gereisd en hebben we de rondreis afgesloten met een vijfdaagse tocht langs de Galapagos eilanden.
Na aankomst in Quito zijn we naar het nevelwoud van Mindo gereden. De gids daar in het nevelwoud, Alfredo, wist ontzettend veel te vertellen over de vogels, hun leefgebied en had ook een goede kennis van de medicinale werking van kruiden en planten die door de lokale bevolking worden gebruikt.
Na Mindo zijn we richting Amazonegebied gevlogen. We hebben een fantastische tijd gehad in Nicky Amazone Lodge, we hebben tijdens de tochten met gids Jefferson veel vogels, apen, slangen, spinnen en andere insecten gezien. Tijdens een bezoek aan een kleine inheemse gemeenschap hebben we cassavekoeken gemaakt en samen geluncht met de dorpelingen. Omdat we heel vroeg terugvlogen, hebben we een nachtelijke tocht met de gemotoriseerde kano gedaan van ruim twee uur. Het is een ongelooflijke belevenis om door een helemaal donkere jungle te varen, de bootsman voer geheel op zijn ervaring door de gitzwarte nacht.
Via Cotopaxi, Banos en Guamote, allen in het Andesgebergte, zijn we zuidwaarts gereisd richting Cuenca. We hebben in en rond Guamote veel gezien van het leven van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking. We zijn in een kleuterschool op bezoek geweest, hebben bij mensen thuis gegeten na een wandeling naar de meren van Ozogoche en hebben een thuisweverij bezocht. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan een oudere dame in een lemen woning.
In Guamote hebben we in het Guesthouse van Inti Sisa geslapen, zij werken met de inheemse bevolking en zetten allerlei projecten op om de armoede in deze streek te bestrijden. Goede initiatieven waar de lokale bevolking zelf een stem in heeft en duidelijk bij betrokken wordt. De laatste vijf dagen zijn we met de Nemo III, een catamaran, naar de Galapagos eilanden gevaren. Hier hebben we genoten van de wandelingen op de eilanden, het varen langs de eilanden en vooral het snorkelen. De onderwaterwereld is fantastisch, enorme hoeveelheden vissen in allerlei kleuren, groottes en soorten zwemmen door het heldere water van de oceaan.
Je zwemt ook langs zeeleeuwen en met reuzeschildpadden, het is een magnifieke ervaring. Door het gelimiteerde aantal bezoekers is het overal rustig en heb je het gevoel alleen te zijn in deze archipel.
De totale reis was erg goed georganiseerd door Tom van Descubre-Ecuador, ook de voorbereidingen zijn prima gegaan. Er was veel overleg van tevoren en Tom hield goed rekening met onze wensen voor de reis. We werden door Tom zelf opgewacht na onze aankomst op het vliegveld van Quito en hebben dagelijks wel even contact gehad gedurende de reis.
Tom is ook een gedeelte van de reis zelf onze gids geweest, dit is een groot voordeel van zo'n kleine organisatie.
De accommodaties waar we verbleven waren allemaal heel kleinschalig en daardoor ook erg persoonlijk. Kortom, we hebben een hele mooie, goed verzorgde reis door een prachtig land gehad.

Tom bedankt en ga vooral zo door.

Groetjes,
Tineke en Jan en vrienden

FOTO'S

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!