Explore Ecuador
&
Galapagos

Rondreis Ecuador op maat

COVID in Ecuador op 30/08/2022

TOESTAND OP 30 AUGUSTUS 2022

Het ergste leed is geleden: Ecuador’s economie maakte moeilijke tijden door, maar momenteel heerst een klimaat van optimisme.

Eerst wat cijfers: einde augustus 2022 heeft 84 % van de Ecuatorianen een eerste en tweede dosis van het vaccin ontvangen. 42% kreeg de eerste booster en 10% de tweede. In Galapagos is 99% van de bevolking gevaccineerd met de eerste twee doses.

In totaal vielen in Ecuador 11 964 (9 943 bevestigd + 2 021 waarschijnlijke) corona-doden. Dit op een (overwegend jonge) bevolking van 18 mio inwoners. Tussen maart 2022 en vandaag is het gemiddelde van corona-doden gedaald tot 4 per week.

Sinds 17/08/2022 worden sneltesten verkocht in apotheken in het hele land. Voorheen kon je alleen in publieke en private zorgcentra een test afnemen.

LOKALE MAATREGELEN

Momenteel gelden nog volgende maatregelen, genomen door de regering:

  • In het hele land is het gebruik van een masker verplicht in gesloten ruimtes, dient de sociale afstand van minimaal twee meter gerespecteerd te worden en wordt aangeraden handen regelmatig te wassen.
  • Personen ouder dan 12 jaar (waaronder ook buitenlandse toeristen) moeten hun vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen indien zij openbare ruimtes willen betreden zoals winkels, banken, supermarkten en restaurants.
  • Gemeenten kunnen bovendien lokale maatregelen treffen, zoals het aanpassen van openingstijden en/of het verbieden van bepaalde activiteiten. Het is dan ook aangeraden om lokaal zoveel mogelijk informatie in te winnen over geldende maatregelen en zich daaraan te houden.

INREISVOORWAARDEN

Voor internationale vluchten naar Ecuador gelden deze regels:

  • Reizigers vanaf 3 jaar moeten in het bezit zijn van een negatieve COVID-19-test (PCR of antigeen) afgegeven maximum 72 uur voor vertrek of een COVID-19-vaccinatiekaart afgegeven minstens 2 weken voor aankomst. Kinderen jonger dan 3 jaar zijn niet onderworpen aan deze vereisten.
  • Alle reizigers die Ecuador binnenkomen, moeten ook een gezondheidsverklaring voorleggen, die zal gecontroleerd worden door de luchtvaartmaatschappij. Indien het digitale platform niet beschikbaar is, kan ook een geprinte versie voorgelegd worden aan het personeel van het Ministerie van Gezondheidszorg bij aankomst.
  • Reizigers bij wie COVID-19 werd vastgesteld en na een maand nog steeds positief testen (RT-PCR) kunnen een medisch attest ‍voorleggen dat werd afgegeven in het land van herkomst. Het attest moet garanderen dat de reiziger niet meer besmettelijk is en de reiziger mag geen symptomen vertonen.
  • Reizigers die bij aankomst in Ecuador COVID-19-symptomen vertonen (hoest, koorts, ongemak, reukverlies, smaakverlies, etc.) zullen onderzocht worden door gezondheidspersoneel van het Ministerie van Gezondheidszorg en eventueel een antigeen-test moeten ondergaan op de luchthaven. Indien de test positief is, moet de reiziger 7 dagen in quarantaine gaan.
  • Om te reizen naar de Galapagoseilanden moeten passagiers in het bezit zijn van een volledige vaccinatie (vanaf 3 jaar) of een negatieve PCR- of antigeentest afgenomen binnen de 72 uur voor vertrek. 
Blognews Covid august 2022

WIE ZIJN WIJ

Tom guiding in the region of Guamote - EcuadorIk ben Tom uit België en woon al meer dan 10 jaren in Ecuador. Ik heb hier mijn gidsen diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan.

CONTACT

DESCUBRE-ECUADOR

Calle Rio Arajuno E6-124
Tumbaco - Quito
Ecuador

WHATSAPP

+593 99 593 4900 (Ecuador)

© 2023 Descubre Ecuador All Rights Reserved.

Go up

WAAROM REIZEN MET EXPLORE-ECUADOR?

Tom, guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie.
Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen.
De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen.
Ontdek Ecuador en Galapagos!

WAAROM REIZEN NAAR ECUADOR?

Indian woman from SalasacasIn Zuid-Amerika is Ecuador een van de kleinere landen. Ecuador is maar half zo groot als Frankrijk, maar het land is enorm divers wat geografie, klimaat en bevolking betreft. Je kan er zowel de Andes, het Amazonewoud als de tropische kust bezoeken zonder extreem lange binnenlandse vluchten of transfers te maken. En dan heb je nog de Galapagos-eilanden, een “once in a lifetime experience”.
De diversiteit in Ecuador van flora en fauna per km2 is enorm. Ecuador is Zuid-Amerika in een notendop. Bovendien is het land relatief veilig en weinig bezocht.
De nationale munt is de USD en je hebt een ruime keuze aan rechtstreekse vluchten naar Quito en Guayaquil vanuit Europa en de Verenigde Staten.

WAAROM REIZEN MET ONTDEK-ECUADOR?

Tom - guide in EcuadorIk ben Tom uit België en zorg ervoor dat jullie reis naar Ecuador of cruise in Galapagos zo vlot en aangenaam mogelijk kan verlopen. Ik woon al een tiental jaren in Ecuador en werk nu 8 jaren in toerisme. Daarvoor heb ik in Ecuador mijn gidsen-diploma behaald. Reizen en nieuwe plaatsen ontdekken is mijn passie. Samen met het lokale reiskantoor Descubre-Ecuador, bieden we reizen op maat in Galapagos en op het Ecuadoriaanse vasteland aan. Descubre-Ecuador heeft door de jaren heen een betrouwbare samenwerking opgebouwd met de beste hotels en de beste natuurgidsen van Ecuador. Onze kleinschalige manier van werken zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en veel flexibiliteit bij het reizen. De tevredenheid van de klant is voor ons de essentie. En ook op die zeldzame momenten van onvoorziene moeilijke omstandigheden zorgen we dat we er zijn om jullie reis toch perfect te laten verlopen. Ontdek Ecuador en Galapagos!