OP HOTEL IN GALAPAGOS

Hotel of cruise?

Galapagos bezoeken vanuit 1 of meerdere hotels op de eilanden heeft zijn nadelen. Je zal slechts een beperkte kijk krijgen van de eilandengroep.

  • De afstand tussen de eilanden is immers groot: met een cruiseschip vaar je ’s nachts en bezoek je overdag de eilanden. Als je op een eiland overnacht kan je alleen de sites van dat eiland en de dichtst bijgelegen sites van andere eilanden bezoeken.
  • De dagen op de evenaar bieden slechts 12 uren zonlicht: trek daar de tijd om te ontbijten en in te schepen van af, plus de reistijd heen en terug en er schiet niet echt veel over om tochten te maken op de eilanden.
  • Het kan in Santa Cruz soms vrij druk zijn door de vele lokale Ecuatoriaanse toeristen die Santa Cruz of San Cristobal inpalmen..

 

Er zijn echter twee goede redenen om wel een hotel te boeken op Galapagos:

  • volgt het cruiseschip van je keuze een route die de bezoekerssites van Santa Cruz of San Cristobal niet aandoet, dan kan je een paar dagen extra boeken in een hotel op Santa Cruz of San Cristobal om van daaruit de mooiste sites van die eilanden bezoeken. Santa Cruz en San Cristobal zijn de eilanden met een luchthaven waar je aankomt en/of vertrekt.
  • wil je je verblijf in Galapagos verlengen met een ontspannende strandvakantie dan kan je ofwel vanuit Guayaquil de streek van Machalilla bezoeken, ofwel boek je enkele dagen strandvakantie in een hotel op de eilanden.

 

Het prijsverschil tussen de betere hotels op Galapagos en een cruise is vrij klein.

Wij bieden je een keuze uit de betere hotels op Galapagos.

stuur ons een mail of bel ons

00 593 99 593 4900
info@explore-ecuador.be