Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

OP CRUISE
IN GALAPAGOS

Cruisen in Galapagos

De Galapagos-eilanden bezoek je best met een klein cruiseschip. Bijna alle schepen nemen maximaal 16 passagiers mee. Je eet en slaapt gedurende de cruise aan boord van het schip en doorgaans wordt er ’s nachts gevaren. Zo bereik je ook de meer afgelegen eilanden. Alle schepen hebben permanent 1 of meer professionele Engelstalige gidsen boord.
Overdag worden minstens twee sites bezocht. Je staat vroeg op, ontbijt aan boord en gaat dan aan wal waar je door de gids wordt rondgeleid. ‘ s Middags ga je terug aan boord om te middagmalen. Het schip vaart naar de volgende site waar je weer aan wal gaat voor een volgend bezoek. Soms wordt er gezwommen, gesnorkeld of gekajakt, steeds volgens het programma.
Slechts een 80-tal schepen hebben toestemming om bezoekers van de Galapagos-eilanden rond te varen. Hun vergunning wordt ieder jaar herbekeken.

KLASSEN SCHEPEN

De schepen zijn volgens het comfort en de voorzieningen in 4 verschillende klassen ingedeeld. Pas op: schepen van verschillende klassen bezoeken dezelfde bezoekerssites. Het verschil zit hem in de luxe (de cabins, het eten, de voorzieningen) maar ook in de kwaliteit van de gidsen.

We hebben voor iedere klasse een selectie van de beste schepen gemaakt.