Explore
Ecuador
& Galapagos

Rondreis
Ecuador
op maat

“Het was een betoverende reis, …”

Onze reis startte in Mindo: aangenaam toeristisch stadje, vochtig warm klimaat, wandelen langs talloze watervallen door nevelwoud, overal groene planten met de tarabita de vallei over, lekker eten in het dorpje ... Hier zijn veel adrenaline verhogende activiteiten mogelijk op en naast het water, maar ook rustig de prachtige vlindertuin bezoeken is zeker de moeite!
Langs de Mitad del Mundo (stoppen aan het museum over Ecuador en de evenaar een sterke aanrader), begonnen we aan onze eerste grote klim richting Cotopaxi: letterlijk en figuurlijk adembenemend. Onaards, prachtig ruw en verlaten, logeren in Tambopaxi levert het mooiste panorama vd reis op!
Wandelen tot boven 5000m is een behoorlijke uitdaging, paardrijden in het nationale park rond de vulkaan is zalig ontspannen !

Van Cotopaxi over de panamericana richting Guamote: het rustige stadje bevolkt door indigenas, verandert op donderdag in een levendige marktplaats, gekend in heel de Andes, waar je oren en ogen tekort komt, hier ervaar je echt de Ecuadoraanse kracht en karakter! Van hieruit maakten we ook uitstappen langs de school, naar de bergdorpen, een wandeling langs bergmeren, een bezoek aan de sjamaan (met vrijblijvende mogelijkheid tot het uittesten v gedroogde paddenstoelen voor de avontuurlijksten)... !

Volgende stop: de Chimborazo, hoogste vulkaan, waar onderweg de elegante vicuñas je zeker tegemoet komen. Hier hadden we geluk dat het een prachtige dag was, en we met in de zon en in de sneeuw tegelijk konden wandelen: weergaloos en onaardse pracht!

Van de koude hoogte nog even naar subtropisch: in Baños gingen we met plezier de echte toerist uit, steeds vlot begeleid door onze gidsen, waardoor we weer heerlijk verse forel konden eten, voor onze neus uit de kweekvijver gehaald en klaargemaakt!

Onze laatste stop was Papallacta: voor een laatste keer de hoogte in en nog een geweldig grootse wandeling - intussen zijn we al wat meer gewend aan de hoogte en valt het wandelen minder zwaar - maar moeiteloos wordt het hier nooit.

Reizen naar Ecuador met Tom was
• perfect geregeld: steeds op tijd opgepikt, we moesten nèrgens stress van hebben: alle transfers en toegangen steeds foutloos geregeld. We hebben ons ook steeds veilig gevoeld: dankzij de planning van Tom en de gidsen kwamen we enkel op plaatsen waar we ook alleen zorgeloos konden rondwandelen
• eindeloos afwisselend: qua weer, uitzichten, soms waren we op volledig verlaten bijna desolate maar steeds weergaloze plekken, dan temidden van de woelige bedrijvigheid van de markt... Rustige (maar steeds inspannende!) wandelingen kunnen worden afgewisseld met avontuurlijke activiteiten...

Voor ons was het een betoverende reis, ideaal met grotere kinderen en voor mensen die van afwisseling en natuur houden!

FOTO'S

Meer reisverslagen